Hjerne

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt.

En hjernedetektor kan vise om en person har hjerne.
Hjernen er et meget skjeldent organ. Det finnes likevel utvalgte mennesker som blir født med det. Disse menneskene må gi avkall på andre goder for å gjøre seg fortjent med hjerne. Godene er som regel solbrun hudfarge og et godt syn.

Hvordan se om en person har hjerne[rediger]

Det er lett å skille folk med hjerne, fra folk uten hjerne: De med hjerne har ofte en kritthvit hudfarge og metertjukke brilleglass. Dette er dessverre ikke en sikker metode for å skille mellom folkegruppene. Det gir bare en liten pekepinn. For å med sikkerhet finne ut om en person har hjerne, må man se på adferdsmønsteret til vedkommende. Spiller han/hun/det sjakk regelmessig hersker det ingen tvil. Noe annet å se etter er om vedkommende leser faglitteratur om ting ingen bryr seg om, f.eks. planteplanktons formeringssyklus, Armenia, eller tannpastamerket til Knut Jørgen Røed Ødegaard. Hvis ingen av disse kriteriene er oppfylt, men vedkommende klarer å lage en bombe av en stein og litt ugress, så har han likevel hjerne.

Folk med hjerne[rediger]

Folk uten hjerne[rediger]

eo:Cerbo