Hvordan:Slippe å gjøre hjemmelekser

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?

Alle vet hvor vanskelig det kan være med lekser. Derfor har vi her laget en komplett guide til hvordan du kan unngå å gjøre lekser og slippe unna med det!

Unnskyldinger[rediger]

Det finnes to typer unnskyldinger for at du ikke gjorde leksa, eller "glemte" det. Den første er korte unnskyldinger. Her er noen eksempler på korte unnskyldinger:

 • Jeg ble kiddnappet av romvesner
 • Marsvinet mitt spiste dem
 • De befinner seg i et parallelt univers
 • Alt er relativt!
 • Den forvandlet seg til brnjyb
 • MacGyver stjal den og brukte den til å lage nyttårsraketter

(Bruk gjerne flere av disse på en gang, f.eks. ved å si at marsvinet spiste den, forvandlet seg til brnjyb, reiste til et parallelt univers, for siden å bli brukt av et MacGyver-lignende romvesen i en rakettoppskrift.)

Den andre typen unnskyldinger, lange unnskyldninger, er litt mer komplisert. Du må, for å bortforklare at du ikke har med deg leksene dine, fortløpende dikte opp en historie på 1-2 timer om hvorfor du ikke har med deg leksene dine og hva som skjedde med dem (og gjerne hva du spiste til frokost for å drøye tiden). Her er noen ting du er nødt til å ha med for at unnskyldingen skal virke troverdig:

Hvis disse punktene er med, vil unskyldningen din utvilsomt være så troverdig at læreren din vil gi deg toppkarakter. (PS: Gjør gjerne historien klar på forhånd.)


Hjemmelekser.jpg

Bevismaterial[rediger]

For de som mener at historien blir en anelse tynn er det her listet opp måter du kan skaffe deg ubestridelige beviser for at unnskyldingen din stemmer.

Bevis 1 Skriv et eller annent meningsløst vrøvel på et ark. Så krøller du arket sammen og får hunden din (eller hvis du ikke har, lillesøsteren/lillebroren din) til å tygge litt på det. Så tar du med deg de opptygde restene av arket med på skolen og forteller læreren at det er alt som er igjen av leksen din.

Bevis 2 Bestikk en eller flere av vennene dine til å komme og vitne for at historien din er sann.

Nødløsning[rediger]

Hvis du av en eller annen grunn skulle få fullstendig jernteppe når læreren spør om du har gjort leksene dine er dette hva du kan gjøre:

 • Bryt sammen. Begynn å skrike og rope, rull rundt på gulvet og løp rundt i klasserommet.
 • Slå ned læreren og flykt i forvirringen.
 • Lat som om du besvimer og nekt å komme til bevissthet før skoledagen er over.
 • Syng "Fairytale" baklengs seks ganger mens du hiver blyanter på alt rundt deg.
 • Kom deg ut under påskudde at du skal Røyke hamster

Jukseløsning[rediger]

Hvis du er spesielt lat eller har dårlig tid kan du alltids gjøre hjemmeleksen, men det er selvfølgelig juks.