Ikkenytt:Bergenser drept av sin egen dialekt

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 1. desember 2021 nøyaktig klokka 10:15

10 februar 2020 

Fredag kveld opplyser politiet til Ikkenytt at en bergenser ble kvalt da han prøvde å si ordet "rødbette". R-en kvelte bergenseren, opplyser politiet. - Dette er selvfølgelig veldig tradisk, sa politimann Didrik Kvelnes. - Vi må vise respekt for den stakkars bergenseren, vi må stoppe R-kvelningen.

- Dette er verre enn klimagasser[rediger]

Erna Solberg viser stor respekt for den stakkars bergenseren. - Eg synes synd på denne stakkarrs berrgenserren, sier hun uten frykt for å bli kvalt av dialekten.

- Eg likerr ikkje dette herr, dette err et samfunnsprroblem. Dette err verre enn klimagasserr, sier hun. Hun viser stor sampati for den R-kvelte bergenseren.

Et økende samfunnsproblem[rediger]

Partiet Rødt har egentlig mer enn 10% oppslutning nasjonalt, men mange vestlendinger dør av R-kvelning når de skal fortelle Norstat hvilket parti de liker best, derfor ligger oppslutningen på rundt 3-4%.

Vi ser at R-kvelning er svært farlig på Vestlandet. Man antar at 98% av alle plutselige dødsfall i Vestlandet skyldes R-kvelning. Dette er et samfunnsproblem som vekker stor bekymring hos vestlendingene. Forskerne sier at vi må få bukt på de giftige R-ene heretter. Forebyggende tiltak er for eksempel å flytte ut av Vestlandet, og heller flytte til Nord-Norge, sørpå eller østpå. På den måten kan man begrense R-kvelningen med opptil 56%.

Ikke overraskende er nynorsk en god kilde til giftige R-er. Man tror at Ivar Aasen døde av en R-forgiftning.

Ikke bare i Norge[rediger]

Politiet opplyser at det ikke bare er i Norge at giftige R-er kveler folk. I arabisktalende land har man store forekomster av R-kvelning. Det forekommer i Tyskland og i Nederland også. Forskere mener R-kvelningen er hovedgrunnen til innvandring til Oslo fra arabiske land, da folk er svært redde for R-kvelning i hverdagen. Det er derfor nesten ingen utlendinger velger å dra til Vestlandet. - Det er et smart valg, sier Jonas Kvelstad.

Forskere fra Israel tror at den berømte taxisjåføren Adolf Hitler skarret seg i hjel i fengselet. Han ropte og skrek, og til slutt fikk han R-en i vrangstrupen, og falt død om. Mange millioner mennesker støtter denne teorien, som er ganske sannsynlig med tanke på Hitlers muntlige anstrengelser. Han ropte hele tiden, og en dag ropte han seg i hjel. - Sånn kan det gå, sier en forsker med et langt og farlig navn som ikke kan skrives her, på grunn av de giftige R-ene.

Vil ha bort nynorsk[rediger]

Men giftige R-er er ikke dårlig nytt for alle. Nå har alle partiene møte i Stortinget, og de har besluttet å fjerne nynorsken! Hadde det ikke vært for de giftige R-ene, hadde vi hatt nynorsk til evig tid! R-ene reddet oss!