Ikkenytt:Et flatere Norge

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 24. januar 2022 nøyaktig klokka 19:28

10. april 2008 


Snei ned humpene

Det ble i dag avslørt at Senterpartiet har fått med et hemmelig punkt om utflating av landet inn i Soria Moria avtalen mellom de tre regjeringspartiene. Dette måtte Senterpartiet ”få” av de andre for å godta et forlik i den pågående kirkestriden. Utrolig nok har regjeringen greid å holde denne avtalen skjult for media, men Ikkenytt har fått snusen i dette på særdeles utspekulert måte. Ikkenytt vil som sedvane i pressekretser, ikke avsløre kilder i denne saken, men Watergate er nok et ord som fort kommer på leppene til de mest innvidde.

Avtale[rediger]

Avalen går ut på at landet skal skjæres ned minst 60% på de høyeste fjelltoppene og i fjellheimen. Massene fra dette skal så fylles i vann som Mjøsa, Hornindalsvannet, Krøderen, Femunden, Røssvatnet, Snåsavatnet og Lesjávari. Med andre ord i mange av de større vann i Norge vil enten bli mye grunnere eller bli helt borte. Det blir garantert «et flatere Norge».

Arkitekt[rediger]

Olje og Energiminister Åslaug Haga har vært den norske arkitekten av denne avtalen. Hun legger ikke skjul på at den krevde sitt for å få den igjennom, men nå synes hun å ha vunnet fram med denne modellen av landet vårt. Det passet utrolig godt at vi fikk denne kirkestriden akkurat nå, forteller hun til Ikkenytt.

Muligheter[rediger]

Nye Mjøsa med hund

Dette vil lette våre muligheter til å bosette hele landet med spredd bosetting på en helt annen måte enn i dag. Tenk deg å få tomt midt utpå det som i dag er Mjøsa. Det vil gi mye godt jordbruksland og flott utsikt til Gjøvik og Hamar, og kanskje så langt som til Lillehamar eller hva det nå heter.

Sysselsettingsfaktoren vil være betydelig. Polakker som kommer fra et flatt jordbruksland litt lenger sør i Europa, vil garantert finne seg bedre til rette og kanskje moderere seg noe med lønnskravene i jordbæråkeren. Det som tidligere var en umulighet, er nå straks en realitet. Å skaffe seg arbeide på bostedet er viktig både for arbeider og arbeidsgiver.

Fordeler[rediger]

Senterpartiet lister opp noen av fordelene ved endringen.

  • Mobildekning over alt
  • Mindre forbruk av diesel når bakkene blir borte.
  • Vi får minimalisert forurensingen fra bilene.
  • Lyntog vil være en realitet bare etter måneder når vi får flatet av det hele.
  • Oslo-Bodø på 3 timer er ikke urealistisk.
  • P3 uten antenne
  • Oljeboring innenlands vil bli enklere når vi ikke trenger starte helt oppe på den høyeste nut.
  • En kan se mer
  • Polakkene vil ikke lengte så forferdelig heim
  • Hvis disse fordelene oppnåes vet at man får jordkloden til å spinne fortere, blir Norge større, men her er det en (liten) risiko for at vi blir en innlandsstat.

Reiselivsbransjen vil være veldig glad for å få dette til. Det har jo vært et stort ankepunkt overfor utenlandske turister, at en har kjørt i tunnel halve vestlandet og ikke sett en dritt. Nå kan en kjøre oppå og få 390 graders utsikt eller vel så det om så skulle være, uansett hvor en måtte befinne seg i dette langstrakte landet.

Iverksettelse[rediger]

Det som nå står tilbake før avtalen blir iverksatt, er selvfølgelig noe pengebevilgninger. Senterpartiet tror dette ordner seg greit hvis tariffoppgjøret er i havn uten streik og at Venstres leder Sponheim jekker seg ned et par hakk. Det siste burde han kanskje gjøre uansett, sies det fra Senterpartiets partikontor, ellers er det mulig at han kan bli tatt med i noe av nedhøvlingen.


Tilbake til Ikkenytts forside