Ikkenytt:FRP Vedtar bygging av Svalbardtunnelen

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 23. januar 2018 nøyaktig klokka 14:09

30 mars 2006 


Kart over den planlagte tunnelen. Tunnelløpet merket med rød strek

Som en del av Fremskrittspartiet's samferdsel- og innvandringssatsning, har de nå vedtatt byggingen av Svalbardtunnelen.
Svalbardtunnelen skal være en 4felts tunnel,1 felt i nordgående retning og 3 i sydgående for å ta av den store flyktningstrømmen med isbjørner som kommer fra Nordpolen grunnet issmeltinger som finner sted der i disse dager. Tunnelen skal gå mellom Ny Ålesund på Svalbard og Skiippagurra i Tana via Bjørnøya.
«Skiippagurra ble valgt som utgang i sør grunnet sin gode tilgang på russiske horer og norske langrennsjenter. Dette sikrer isbjørnene en varm og god velkomst når de ankommer Norge i motsetning til alt det andre rusket som stadig ankommer Gardermoen mot vårt ønske» skal Per Sandvei, samferdselstalsmann for Fremskrittspartiet ha utalt om saken.

Skiippagurra er et godt egnet sted for å ta i mot isbjørner fra nordpolen. Bl.a. grunnet den gode tilgangen på norske langrennsjenter!

Finansiering[rediger]

Grunnet tunnelens lange lengde og ellers store omfang, er det regnet med at tunnelen kommer til å koste en del penger, men i følge Per Sandvei, skal ikke finansieringen være noe problem til tross for at de nekter bruk av bompenger.
«Eli Hagen har sagt seg villig til å omdisponere 25% av sitt årlige budsjett for frisørtimer og hårspray til dette prosjektet. Og med disse pengene på plass, greier vi oss fint med de økonomiske rammene vi har som er på 2 1/5 oljefond.» uttalte Per Sandvei til Fremskrittspartiets egen hjemmeside sent i går kveld. Redaksjonen i Ikkenytt har i ettertid fått vite fra en anonym kilde at Eli Hagens bidrag utgjør totalt 1 1/5 oljefond av den totale rammen for prosjektet.

Byggingen skal ifølge Sandvei starte så snart Fremskrittspartiet kommer til makta i Norge, og skal være det største enkelt prosjektet til FRP's planlagte innvandringssatsing som vil ha tyngde på å ta vare på våre naboer i nord istedenfor i våre naboer vi ikke en gang visste vi hadde.

Ikkenytt kommer tilbake med mer om Svalbardtunnelen og FRP's innvandringssatsning så snart mer informasjon forekommer

Kilder[rediger]

  • Fremskrittspartiets hjemmeside
  • Per Sandveis fjortisbyprofil
  • En anonym kilde ved navn Carl I. Hagen


Tilbake til Ikkenytts forside