Ikkenytt:Julebrus feller pepperkakeknuser

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 4. juni 2020 nøyaktig klokka 21:22

25 november 2009 

Siden Pepperkakebyen i Bergen ble knust natt til søndag 22. november har både politi, presse og publikum (de tre p-er) søkt etter gjerningsmannen. Nå er han endelig funnet, takket være en julebrus.

Det var søndag at den 20 år gamle kake-mannen ble gal som en liten nisse, og bestemte seg for å knuse pepperkakene i Pepperkakebyen, en forstad i Bergen. Mannen hadde drukket noen juleøl, og var en smule beruset. Etter å ha knust husene i teltet på Torgallmenningen skal han ha gått videre med en julebrus i hånden. Det er nettopp denne julebrusen som nå feller ham.

Mannen kan forvente seg alt annet enn en hvit jul, når straffen venter ham og han har fått en svart flekk på rullebladet sitt. Ordfører i Bergen, Gunnar Bakke, har erklært at straffen til den skyldige skal bli å bake pepperkaker hele jula.

Mannen ble hentet av to politi-seigmenn, som tok ham med på en non-stop-tur til kakebua. Der måtte han være hele onsdag formiddag, med bare risgrøt og lutefisk som føde, mens videre etterforskning pågikk. -Brusflaska var som en julegave til politiet, sier vakthavende politibetjent ved Bergen Politikammer, P.-Ole Tiet. -Han tråkket virkelig i salaten kålrotstappen, og vi i politiet er ikke de som går rundt grøten. Så vi tok ham på fersken klementinen.

Tilbake til Ikkenytts forside