Ikkenytt:Klassisk verk om svenske krigshelter gis ut i ny postkortutgave

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 5. august 2021 nøyaktig klokka 10:16

20. februar 2019 


Det nye postkortets framside.
Det nye postkortets bakside.

Det klassiske verket Komplett lista över svenska krigshjältar, kjent for sine 643 helt blanke sider, kommer nå ut i ny utgave.

Forfatterne har gravd seg ned i svensk krigshistorie nok en gang, og denne gangen har de faktisk funnet noen navn. Samtidig er verket utgitt i et mer hendig format. Nye miljøkrav fra den svenske regjeringa gjorde det ulovlig å trykke opp binde sammen så mange blanke ark som den gamle mursteinversjonen inneholdt, og svenske bokhandlere var lei av å forklare utenlandske kunder at verket slett ikke var en blank notatblokk eller dagbok. Den nye utgaven gis derfor isteden ut på resirkulerbare postkort.

Ettersom Riksdagen på tampen av fjoråret med et overveldende flertall hamra igjennom vedtaket om å innføre politisk korrekthet som statsreligion, måtte det nye verket gjennom en såkalt jamställdhetskontroll. Leder i Jamställdhetsnämnden, Annie Lööf, forteller til IkkeNytt at det bare var så vidt at det holdt:

– Jag vill inte tala om »hjältar«, det är alltför lätt att hemfalla åt nationalistisk yra. Men Gustav II Adolf Hitler var som nämnts ovan en lysande arkitektör av det svenska samhället.

Med det slagkraftige argumentet om at nettet er enda mer miljøvennlig enn selv gjenvinnbare postkort, har Ikkepedia fått lisens til å tilby verket gratis til våre lesere. Du finner altså Komplett lista över svenska krigshjältar det på Ikkioteket. Vi føler det best kommer til sin rett i original språkdrakt.

Tilbake til Ikkenytts forside