Ikkenytt:Stor skipskatastrofe ved Sola

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 18. juli 2018 nøyaktig klokka 02:49

6. mai 2010 

Redningsmannskaper prøver forgjeves å hente opp popkorn. Bilde: John Gunnar Skien/NRK

Flere kubikkmeter popkorn truer nå Rogalandskysten etter at et skip dumpet lasten sin i formiddag. -Dette viser bare at norsk popkornberedskap ikke fungerer, sier leder i SV, Kristin Halvorsen.

Det var omtrent klokka 13.26 i formiddag at popkornleveranseskipet M/S Pop Corn støtte på et skjær utenfor Sola i Rogaland. For ikke å synke, valgte mannskapet å dumpe lasten - åtte kubikkmeter popkorn. Beredskapsmyndigheter var tidlig ute og advarte Solas befolkning om den forestående trusselen mot områdets strandsoner.

-Vi står og ser på enorme mengder hvitt popkorn som flyter innover mot land, melder Ikkenytts reporter på stedet, P. Addekaka. Han kan melde at store popkornunnaryddermannskaper er på vei til stedet, men at store skader allerede har skjedd. -Det er ironisk at dette kommer samtidig med popkornutslippet i Mexicogulfen, sier Tor Eyvind Moss i Norsk Oljevernforening For Operatørselskaper (NOFO). -Målet nå er å begrense skadene så best som mulig.

Sosialistisk Venstreparti var tidlig ute og kritiserte norsk oljeutslippsberedskap og SV-leder Kristin Halvorsen mener at dette er enda et argumnent mot popkornboring i Lofoten. Leder Siv Jensen i FrP kommer raskt med en innskytelse mot Halvorsen. -Vi kan ikke vite at popkornet fra Lofoten blir like skadelig som det utenfor Sola eller i Mexico-gulfen. Det kommer blant annet an på om det er saltet, om det er smør og så videre, og da må vi pumpe det opp for å finne det ut!

Myndighetene er foreløpig sparsommelige med opplysninger om popkornet utenfor Sola, men lokale tunger hevder det i alle fall er saltet uten smør.


Kilder[rediger]


Tilbake til Ikkenytts forside