Ikkenytt:Zimbabwes president Mugabe hevder å ha vunnet fotball-EM

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 22. oktober 2018 nøyaktig klokka 21:06

30 juni 2008 


Zimbabwes president Mugabe i ett av sine mange angrep mot Spania og Tyskland i gårsdagens finale i fotball-EM 2008. (Bildet er antagelig manipulert)
Mugabe i seiersparaden etter å ha vunnet Fotball-EM.

Harare, Zimbabwe -- Kort tid etter at han ble innsatt for femte gang som «President på livstid» i Zimbabwe, erklærte Robert Mugabe at han personlig slo både Tyskland og Spania og er den rettmessige seierherre i Fotball-EM 2008. Den 84 år gamle lederen og fotballentusiasten hevder å ha satt rekord med sine 20 mål i finalen. De offisielle resultatene viser imidertid at Spania slo Tyskland 1-0.

Offisielle talspersoner for UEFA avviser herr Mugabes påstander, bl.a. fordi landet hans ikke deltok i mesterskapet fordi «de er jo ikke engang på det Europeiske kontinentet». Mugabe avviste slike påstander som «vestlig propaganda» og sa videre at «fordi europeerne koloniserte Afrika i fortida, fortjener nå Afrika å delta i Europas sportsarrangementer».

Zimbabwes eneste TV-kanal viet stor oppmerksomhet til mesterskapskampen hvor Mugabe deltok. Den vanvittig dårlig manipulerte videoen var ment å vise scener fra historiske fotballkamper, med Mugabes ansikt plassert foran forskjellige spilleres ansikter. Noe oppmerksomhet ble også viet Reserve Bank Governor (banksjef) Gideon Gonos straffespark. Regjeringens talerør, avisen Zimbawe Herald, sitt førstesideoppslag i dag er av Mugabe som treffer ballen med hodet og scorer mål.

Herr Mugabe sier i enda en av sine uttallige pressemeldinger at han ikke vil hvile på laurbærene, og at han allerede er i trening for VM i 2010, i tillegg til OL i Kina senere i sommer. En ZANU-PF-supporter hevder at «Mugabe er den beste atleten i hele verden» og avsluttet med at enhver som fornekter dette vil bli alvorlig skadet. En æresparade for Mugabes seier er planlagt mandag både i Harare og Bulawayo, hvor krigsveteraner og ZANU-PF-ungdommer er engasjert for å sikre at alle deltar.

250 millioner dollar-seddelen som er nå er verdiløs
Til ære for denne fabelaktige seieren, vil alle som er ansatt i sportsindustrien få lønnstillegg på 1000 % av regjeringen. The Reserve Bank planlegger å utstede pengesedler med høyere verdi for å møte denne lønnsforhøyelsen, deriblant en helt spesiell 1 trillion dollar «sportsseddel» sammen med den nylig utstedte «landbruksseddelen» som nå er blitt verdiløs.
InyourfaceM.jpg
This article may have been censored by His Excellency, President for Life Robert Mugabe.

What's that? you don't agree with my official policies? You're trying to undermine
Zimbabwe and her precious democracy, aren't you? TRAITORS TO THE REVOLUTION!

CAPITALIST PIGS! GUARDS, GET 'EM!!!

Tilbake til Ikkenytts forside