Ikkepedia

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne artikkelen er delvis beskyttet
Du kan bare redigere den ved å logge inn eller registrere deg.
Padlock aj ashton 01.jpg

«[N]avnet kan forveksles. Det er merkelig at wikipedia lar dette passere.»

- Document.no om Ikkepedia

«Et søk på "Lillestrøm" i det alternative nettleksikonet Ikkepedia.org gir ny og interessant kunnskap om byen på Romerike»

- Romerikes Blad om Ikkepedia

«Vil du vite mer, kan du gå inn på nettstedet «Ikkepedia».»

- Aftenpoften om Ikkepedia

«Fjortisnorsk blir snakka av fleire tusen norsk ungdommar kvar einaste dag, skriv nettstaden Ikkepedia.»

- Hallingdølen om Ikkepedia

Evolusjonen av en ikkepedianer.

Ikkepedia (subst. ubøy. egennavn) er en innholdsløs wiki på norsk og har flere søsternettsider på andre språk som bl.a. svorsk, gammelgresk og plaatdüütsch. Nettstedet Wikipedia (grunnlagt i 2006) er utformet som en parodi på Ikkepedia og hvem som helst kan redigere innholdet. Den engelske Wikipedia ble startet i januar 2005 som en videreutvikling av den engelskspråklige Uncyclopedias informasjonsside Bad Jokes and Other Deleted Nonsense («Dårlige spøker og annet slettet sludder»).

Ikkepedia er en fornorsking av ordet; "Uncyclopedia", som er simpel-engelsk. Ikkepedia heter på trøndersk Itj-pedia, men det finnes ingen Itj-pepedia ennå, dessverre. Ikkepedia er også det leksikonet du leser akkurat nå. Ikkepedia er en seriøs side, eller burde i hvert fall være det. Nettsiden er for folk som ikke har annet å gjøre enn å skrive teite ting, men det er jo fint.

Stort sett blir MacGyver, Chuck Norris og Jesus Hitler beskyldt for å ha gjort det meste i historien, og det er jo bra siden det er sant.

Liv og oppvekst

Det sies at Ikkepedia styres av en trønder, vestlending, utflyttet romsdaling og nordlending. Siden dette ikke omtales eller bekreftes på Wikipedia eller det useriøse sladrebladet VG, antar vi at dette er sant. Styret består kun av administratorer og annonsører som avholder møte hver 2. lørdag i september. Første gang de kom sammen var en regnfull kveld etter at Wikia.com skulle selge Ikkepedia til norske myndigheter for sensurering av mulig feilaktig innhold. Ved et kupp sendte de innholdet rett til en canadisk mediemagnat i Kingston. Siden da har bare tenåringsgutter tilbudt nettsiden en plass på deres pappafinansierte WoW- Minecraft- eller Halo-servere, ikke bevisst over at serverne kræsjer momentant ettersom Ikkepedia trekker til flere millioner lesere hvert døgn.

2008 var året da OL i Kina fant sted med det daværende verdensmesterskapet søppelkasting. Denne idretten opplevde en stadig fremmarsj i Norge og det var ikke lenge etter at nettsidene slet med dette søppelet. På Ikkepedia var det søppelkasting med også drittslenging i samme slengen. Drittslengingen kunne administratorene viske bort, men søppelet ble flyttet til enda en konkurrent av artige.no: Artigpedia. To år senere ble 5000-terskelen i artikkelantall nådd. Artikkelantallet er fremdeles synkende.

Var det ikke romsdalingen som gikk berserk i kvalitetskontrollen og var det ikke på grunn av sultestreik blant resten av administratorene, hadde Ikkepedia helt klart mistet lesere. Dette kunne likevel ikke ha noe påvirkning i den store tilhengerstøtten nettsiden daglig får. Ikkepedia er verdens beste side såklart. Så det er lurere å bruke Ikkepedia enn Wikipedia, fordi Wikipedia er bare tullball.

Barn og ungdom

...betaler ekstra for å lese eller redigere Ikkepedia. Dette vedtaket ble gjort for å hindre at flere tyggegummier klistres på artiklene til nettsiden.

Litteratur

  • Ikkepedia vil nå komme i bokform. Den kommer for salg 17 juni 2307 kl 14.00 . Forhåndsbestilling: nei
  • Nå har vi også Trynebok. Der kommenterer vi nyhetssaker og legger vi ut bilder av våre administratorer på storslagne fyllefester i underjordiske miljøer.
  • Spørrebok: kontoen på ask.fm/ikkepedia kan brukes til å henge ut Ikkepedia med pisspreik eller forespørsler om dating.

Ikkepedias slektninger


Universets ti mest nyttige gjenstander

Håndkle.jpg
Gaffa-teip.jpg
Håndkle · Gaffa-teip · Sukker · Dopapir · Penger eller rik slektning · Copy-Paste · Solen · Ikkepedia · Romskip · Forsøkskanin
Listen er utarbeidet i samarbeid med MacGyver

Universets ti mest morsomme gjenstander

Spam · Ikkepedia · Sjokolade · Øl · LOL eller ROFL · Kildekode-kopiering · Datamaskin · Playstation · Spillkonsoller · Forsøkskanin som du kan gjøre kule ting med
Listen er utarbeidet i samarbeid med Satan