Ikkeratur:Kringlevrider Bollesen

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Boker.jpg Ikkeratur 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Ikkiotek. Besøk Ikkioteket her. Men husk å være stille!

Boka om Kringlevrider Bollesen er en barnebok, skrevet av Karl Ove Knausgård i sine tidligere år som forfatter. Boka ble gitt ut i 1992, av Bollehoug Forlag. Historien om hr. Bollesen er en historie uten sidestykke i norsk samtidshistorie.

Kringlevrider Bollesen i sin prakt.

Historien starter i Kansas, USA der kringlevriderens bror deltok på et internasjonalt seminar i lakrisbehandling for viderekomne misbrukere. Bollesen, som drev kringlevridervirksomhet et sted sentralt på østlandet, mottok et brev ifra sin bror. I brevet forklarte broren at han skulle forlate Kansas sjøveien, likesom Columbus, og ville ankomme Sandefjord førstkommende søndag.

Bollesen hadde lovet å hente sin bror, men som følger av stor nedgang i kringlesalget, hadde Bollesen blitt nødt til å selge sin relativt strøkne Mazda 323 F og var nå uten bil. Men den kreative kringlevrideren skulle finne en måte å vri seg ut av dette problemet...

I løpet av en lang arbeidshelg var han i stand til å bake seg en bil, komplett med det siste nye innen ekstrautstyr (blant annet rettningsviserpil, datidens GPS).

På sin elleville ferd mot Sandefjord skulle Bollesen møte mye motgang. Blant annet skulle det vise seg at både motorkassa og rattet hadde vesentlige produksjonsfeil. Det så til tider mørkt ut for kringlevrideren; men med et enormt pågangsmot og ekstrem-gjærbakst klarte han å løse de forskjellige problemene ettersom de oppsto.

På grunn av drivstoffmangelen i etterkrigstiden, måtte han bygge om motoren på en særs bratt og farlig topp. Etter å ha eksperimentert med forskjellige drivstoffalternativer, oppdaget han at bilen kunne gå på plommesaft. I løpet av en torsdag var ombyggingen ferdig og Bollesen kunne kjøre videre mot Sandefjord.

Ved ankomst oppdaget kringlevrideren til sin store forskrekkelse at broren allerede var ankommet - i en 42 fots luksusutrustet lakrisbåt. Kringlevrider Bollesen ble rasende da han skjønte at broren hadde brukt hele familieformuen på båt. Dette var penger Bollesen hadde trengt i utviklingen av sin nye kringlevridersatsning i Baltikum. Bollesen, som var på konkursens rand, eksploderte av sinne da broren leende kunne bekrefte hans mistanker. På brutalt vis tok Bollesen livet av sin bror i havneområdet.

Kort tid etter ble han pågrepet for ugjerningen, og måtte tilbringe resten av sitt liv som en bitter mann i Bollerud og Omegn Kretsfengsel. Om ikke dette var nok, ble han hardt rammet av tredjegrads analkløe med spredning. I sin tid som innsatt nektet Bollesen å utlevere informasjon om sine fantastiske nyvinninger innen bilteknologien, og tok disse med seg i sin grav. Prototypen av kringlebilen ble spist opp av tilfeldige forbipasserende i sandefjord og det var kun smuler igjen da vitenskapsmenn fra hele verden kom for å se nærmere på teknologien.

Vi lyser fred over Kringlevrider Bollesens minne.