Ikktionary:D

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Pencil2.jpg
Velkommen til Ikktionary, en ikkeordbok med alt som alltid bør være usagt.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å *


D[rediger]

D[rediger]

D er ikke bokstav nummer 53. Uttales "DE" og slik som ordet "DET", men ikke som ordet "DE", fordi det uttales "DI". Brukes ofte av fjortizzN som forkortelse for nettop "DET". D var vel egentlig D å si om D.

Dag[rediger]

Nattens lyse venn. Kommer ofte alt for tidlig, og varer aldri lenge nok. Den beste tiden å oppleve dag på er om sommeren, da det er mye sol som gjør det lettere å oppdage den.

Dagenderfør[rediger]

Én dag før Dagenderpå.

Dagenderpå[rediger]

Dagenderetter mà ligge TO dager etter dagenderfør. Én dag etter Dagen.

Dalastaur[rediger]

Høygaffelbevæpnede rabiate traktorkjørere som livnærer seg på forvillede turister og kanopadlende engelskmenns lommebøker.

Danglebær[rediger]

Brune bær av ymse kvalitet. Brukes lite til syltetøy. Dog holdbare ved frysing.

Danni[rediger]

Brukes i Michael Jackson sin sang "Smooth Criminal", som på norsk blir "Smidig Kriminell".

Dans[rediger]

Bivirkning av alkohol. Det finnes danseskoler, noe som grenser til AA. Er visst også et fransk ord som ikke betyr orm.

Dansebandvann[rediger]

Sterk, ofte hjemmelaget alkoholholdig drikk som ble utviklet for at dansebandmusikk skulle kunne konkurrere med jazz og deres jazztobakk

Dansk[rediger]

Halssykdom, uttales ved å stappe en potet i halsen og prøve å snakke.

Beslektet med Dutch, men med færre konsonanter.

Dass[rediger]

Bohemsk for avfyringsklosett. Interessert? Se tiss-bæsj-promp

Dassdritarhol[rediger]

Sementblande-maskin

Data[rediger]

Data er en av verdens største kuk, som fungerer best med ei mus.

Defenestrasjon[rediger]

Å kaste noe eller noen ut av et vindu. Dette skjer tydeligvis så ofte at det var nødvendig å ha et eget ord for det.

Deigræv[rediger]

Deigformet, pløsete og klumpete rumpe. Inntrer hos kvinner i førtiårsalderen og hos menn i femtiårsalderen. Byråkrater, kontoransatte og vernepleiere er ekstra utsatt siden det å sitte på en stol dagen lang akselererer prosessen.

Deja vu[rediger]

Har ikke du lest dette før?

Dendrofili[rediger]

Dendrofili er å ha sex med trær. Dette er ganske så populært for tiden. Det anbefales ikke å ha sex med grantrær, for da kan du få sår. Ellers er alle tresorter svært trygge. Må ikke forveksles med dentrofil

Dentrofil[rediger]

Dentrofil: Person(er) som tenner seksuellt på tenner (ofte også kallt tannleger som er en forfining av ordet pervers). Må ikke forveksles med Dendrofil.

Den Femte Giggen i Fedrelandet[rediger]

Den femte giggen i fedrelandet, Norge, var der hvor mennene bare skulle passere videre til neste runde. Det gikk lett. De knuste all motstand, og slo alle rekorder.

Den Uendelige Reisen[rediger]

Populær togtur til Nangijala.

Kan også være de få skrittene fra sengen til dass om morgenen.

Også "du har ligget på nattoget fra Oslo til Stavanger i 2 døgn og titter ut ruta og er nå endelig kommet til Nordagutu."

Desperado[rediger]

Oppholdssted for person med akutt og desperat trang til å gjøre sitt fornødne.

DFG[rediger]

Forkortelse for Norsk Dyslektikerforbund.

Dialekt[rediger]

Dialekt (subst) - En felles regional enighet om å snakke feil.

Diagnostiker[rediger]

Person som tviler på to ting samtidig. Se også agnostiker.

Diamant[rediger]

Et veldig skjørt material, det knuses ikke siden det er et veldig tungt material. Ikke glem at det er veldig billig, det må opp til tretti milioner tonn for at det skal koste en krone...

Diameter[rediger]

Strek som er vanlig å se i mattebøker. For mer informasjon: Se her.

Diesel[rediger]

En ting de på stortinget fant ut var miljøvennlig for et par år siden og derfor satte de ned skatten på det men så ombestemtedet seg og satte opp skatten slik at alle som hadde kjøpt dieselbil nå må betale mer enn for bensin...

Digresjon[rediger]

Digresjon (subst. hankj.) er et substantiv som betyr det motsatte av aggresjon. Digresjon er derfor å være motsatt sint, ved at du smiler og ler utrolig mye, og klemmer og koser andre menn, damer, jenter og gutter. For ikke å glemme hunder og katter. På engelsk er det digression.

Direktorat[rediger]

Et ord som tilhører Skitnorsk. På bokmål er direktorat direktorot, men mister helt meningen i bestemt form, direktorotet.

Direktorot[rediger]

Etat underlagt et departement. Hva det driver med er vel egentlig selvforklarende. Er innført for å skape avstand mellom de styrende og de styrte, samt tilstrekkelig forvirring til at de styrende kan overleve enda en stortingsperiode uten at de styrte noensinne forsto hva som skjedde.

Do[rediger]

Brukes mye sammen med to (eng.) og har noe med at begge to gjør noe (does).

Dodraug[rediger]

En dodraug er en mann som ligger i doen og venter på å tilfredstille seg selv ved å se deg bommelibomme. Slike dodrauger var vanligere før i tiden før vannklosett ble innført, ettersom det var enklere å gjemme seg i en utedo. Faen ta vannklosett!

Dokument[rediger]

Dokument (subst.) er er papirer utstedt og båret omkring av mennesker som ingen ellers ville funnet på å ta alvorlig. Praktisk talt alle dokumenter handler om hvordan man kan forringe livet til ett eller flere mennesker.

Dopapir[rediger]

Rusa småfisk. Veldig vanskelig å fange, fordi den tilbringer store deler av livet i dyp søvn på havbunnen.

Drammen[rediger]

Et sted i Norge. Et fryktelig sted. Det heter seg at "det er bedre å ta en dram i timen enn en time i Drammen."

Dratiltryne[rediger]

Et populært navn og en fullstendig logisk beskrivelse av en person fra enten Karmøy i Rogaland eller Nordmøre, spesielt områdene i og rundt Kristiansund. Nær man reiser i disse områdene er det ikke bare anbefalt, men i mange tilfeller påkrevd, å smekke til en av de lokale, derav navnet «dratiltryne».

Dressmanns skala[rediger]

Skala for brutaliteten på et truserøsk. Brukes fra 0 og oppover. Det mest brutale truserøsket pr. dags dato, ble utført av Dan Børge Akerø, og målte 11,5 på Dressmans skala.

Driftsleder[rediger]

Driftsleder: betegnelse på leder som ikke hører på andre mennesker. Denne type ledere har ofte med seg et kobbel med rådgiver som sammen skal komme frem til en arbeidsmetode. Om utvalgets arbeidsmetoder og meninger ikke passer Driftslederen innføres et demokratisk diktatur, og den som da sier driftslederen i mot får hovudet tåsnappa.

Dritlenge[rediger]

Når du skal på do og sier at det tar bare et øyeblikk.

Dritt[rediger]

Dritt er eit ikkje så altfor uvanlig fenomen som oppstår på Ikkepedia kvar skuledag frå klokka 14:45-18:00. Det dabber som oftast av utpå kvelden. Fenomenet er øydeleggjande og er forhatt av seriøse Ikkepedianararararar.

Drittstøvel[rediger]

Drittstøvel er en støvel fylt med diverse ekskrementer. Gummistøvel anbefales (100% tett).

Dromedille[rediger]

Krysning mellom en dromedar og en krokodille. Finnes for det meste i oslofjorden.

Drump[rediger]

En drump er når du planlegger å fise men du bæsjer litt. I nødsituasjoner ville de fleste gått uten klær. Må ikke forveksles med Trump.

Du[rediger]

Brukes sammen med "tu" i engelsk. Tu du år nått tu du, dætt is de kvestjøn!

Dum[rediger]

Er du dum? Det er du sannsynligvis siden du ikke forsto dette ordet når det ble sagt til deg, og måtte slå det opp. Jeg kunne brukt tid på å forklare det for deg her, men du kommer sannsynligvis ikke til å forstå det likevel.

Dust[rediger]

Et annet navn på Dumme, Udugelige, Stygge og Tullete mennesker. De som sier at det står for Deilige, Uimotståelig Sexy og Tilltrekkende er om mulig enda mer dustete.

DVD[rediger]

Forkortelse for DVD

Dyrlege[rediger]

Doktor som tar seg godt betalt

Dyslksi[rediger]

Vrdems mst vaniige hodesyndrum. Ew ofje eet resulltatt af kjønsykdomen "Fjurtis".

Dyve[rediger]

Dyve, eller Dyvè som franskmenne kaller det, er en serie av repeterende gjentagende som kommer om igjen gjennom samme stoff på nytt sirkulært boomerang.

Døden[rediger]

Døden - 1. (substantiv) Person med diplomatpass som har lov til å medbringe huggvåpen på tvers av landegrenser og det hinsidige. Opptrer oftest for enkeltpersoner men gjør også større opptredner på fly (eks. Locherbie), skip (Titanic) eller for bedriftsforsamlinger (World Trade Center). Trekker ofte mange imponerte og måpende tilskuere. Fremstår ofte som en anorektisk skikkelse ikledd Goth-inspirert munkekappe og det tidligere omtalte huggvåpen (Ljå).
2. (verb) å dø, et syndrom med kroniske symptomer, som oftest en ikkereversibel tilstand hvor det kun er ett kjent tilfelle av middlertidig restitusjon (se Jesus).

Dølje[rediger]

v.(døljer, -dølja, -døljet). Dølje er synonymt med verbet drule. Eks. «jeg døljet til», som overraskende nok er det samme som «jeg drulet til». Drule og dølje har forskjellige betydninger, men ellers er de ganske like.

Døljt[rediger]

Enten transitivt eller intransitivt perfektum av når noe er ferdigdølja.