Ikktionary:K

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Pencil2.jpg
Velkommen til Ikktionary, en ikkeordbok med alt som alltid bør være usagt.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å *


K[rediger]

K[rediger]

Fjortis-språk for "ok". Kan også komme av å slå hodet i tastaturet på ei ku. Dette er for de ekstremt late. Orker ikke å skrive bokstaven O.

Kake[rediger]

Hund. En kake er en abstrakt begrep om hunder. F.eks. "En hund etter kake". Kake kan også brukes til å tørke opp brødsmuler fra datamaskinen din. Hvis kaken blir bløt burde du tørke den ved å la den ligge i et badekar fylt med melis i 1454 timer. Kaker kan man bare få kjøpt i sånne innvandrerbutikker, du kan også lage kakene selv, men da vil de kanskje spise opp bestevennen din.

Kakelinna[rediger]

Gammeldags ord som beskriver det at mildværsdager før jul ble benyttet til utendørs avkjøling av fersk bakst. Ingen gidder å bake lenger, og mildt er det jo støtt nå for tida. Ordet bør derfor moderniseres. Nyordet er: Utendørspilsneravkjølingmulighetvær.

Kalkulator[rediger]

Ofte brukt i bocca, en kjent gammelmanns lek med kuler og griser.

Kalkun[rediger]

Best med saus på. Livsfarlige dyr! Veldig lang reaksjonstid, noe som gjør dem et lett bytte for, ja alle.

Kalvønist[rediger]

Tilhenger av forfatteren Are Kalvø. Kalvønister er ofte bokmålsbrukere som kunne ønske de behersket nynorsk, etter at Kalvø har vist dem at dette språket er både anvendelig og stilig.

Kameleon[rediger]

Nordnorsk for "Hva med Leon?"

Kano[rediger]

  1. Å spørre en annen om hva som kommer til å skje akkurat på det øyeblikket, altså "ka no" på godt bergensk dialekt.
  2. Kano er et våpen som ble mye brukt av den ganske ukjente hashmalari-stammen til å få frukt ned fra høye trær

Kanonball[rediger]

Kanonball er en sport for de psykiske syke som bor på galehuset. denne sporten er for å temme sulten får å drepe flest mulig. Vitenskapelig funn viser at mendre er drept etter at gale har holdt på med dette før de slipper ut.

Kanskje[rediger]

Kanskje (feil: kanke, kan ikke, kanske, kansje, kake, knasje, knaske...) er et norsk ord som betyr det samme som nei. Så det er egentlig uforståelig at nei og kanskje er to forskjellige ord som egentlig betyr ulike ting, men av en eller annen grunn, på grunn av at mødre og lærere har oppstått, så har plutselig nei og kanskje fått samme betydning. Kanskje er en mellomting mellom ja og nei. Som vil si at med andre ord vil kanskje hete jei. (Som sagt, en blanding mellom ja og nei). Så kanskje i framtiden vil kanskje enten utryddes eller bli forvandlet til jei, noe som er mer forståelig, hvis ikke verden går under først.

Kaptein[rediger]

Fullstendig ordblind person med sjøbein og latex-boots.

Kaquarium[rediger]

Dingsen i Linux som forteller deg når datamaskinen din har hengt seg opp. Når fiskene slutter å bevege seg betyr det at de er døde, og da VEIT du at du er i biiiig trouble. (DAYM TEH FISH STOPPED MOVING *Kastedatamaskinenutavvinduet*!)

Karl i Hagen[rediger]

Han du går til når du har vondt i magen. da gir han deg kanskje noe å styrke deg på, som lavere alkoholavgifter

Kart i Hagen[rediger]

Sønnen til Karl

Karriere[rediger]

Dersom karrisausen er litt tam kan du ha på mer karri.Det kalles å karriere...

Katapult[rediger]

En inseminert katt

Katastrofe[rediger]

En liten sang til katten.

Kastrasjon[rediger]

Militær ordre om å kaste maten.

Kebab[rediger]

Katt i brød, smaker best med ekstra ost.

Kjenenr[rediger]

Ordet "kjenenr" stammer fra ordet "Kjenner", som er presens-formen av verbet "å kjenne", som kan brukes i en setning som "deg kjenner jeg ikke" eller "ja, jeg kjenner henne". Grunnen til at ordet er blitt forandret på skrivemåten, er ungdommens raske tasting på QWERTY-tastatur, som gjør det vanskelig å trykke på en knapp to ganger med samme finger før en annen finger instinktivt trykker på neste knapp. Dermed er ordet "knenenr" lettere å skrive enn "kjenner", og brukes omtrent like ofte av ungdommen som det opprinnelige ordet "kjenner"

Kjepplav[rediger]

Kjepplav det motsatte av kjepphøy. Brukes på mennesker som er lavere enn gjennomsnittet og er Kjepplave. Ordet forekommer ofte i diskusjoner rundt svært korte mennesker.

Kjerringa med staven[rediger]

Trad. Norges første kjønnsopererte kvinne.

Kjøleskap[rediger]

(adjektiv) Utt:kj-ØLe-skap. Sted der du putter ølkassene dine. Ølet hadde smakt enda bedre hvis ikke e-verket hadde kuttet strømmen din for to måneder siden.

Kjøttbuller[rediger]

Er en del av den store bollemania plagen som muterer alle kjøtboller til bolle vampyrer. De muterte kjøtbollene vil derfor få tak i folk bite dem og få dem til å spise de findelige kjøtkakene som planlegger å ta over bolleland.

Kjøttmeis[rediger]

Ein kjøttmeis er ein kjøttendande fugl med gevir og blodraude auger. Kjøttmeisen står for 4% av alle dødsfall i Norge.

Klapat[rediger]

Klapat er det norske ordet for det engelske ordet poster. En klapat er et stort bilde av for eksempel en fotballspiller, eller en reklame for en film eller en vare.

Kleptoman[rediger]

Personer med dårlig utviklet sans for å skille mellom mitt og ditt.

Klimaendringer[rediger]

Klimaendringer skjer når vi ikke slipper ut nok miljøgifter.

Klokketro[rediger]

Den troen du har på at klokken går.

Klokkertro[rediger]

Den troen du har på at mer enn én klokke går.

Klovn[rediger]

hyggelig skapninger designet for å underholde barn. MÅ IKKE FORVEKSLES MED "KNOVL"

Knekkball[rediger]

Knekkball er Nord-Norsk påsketradisjon. Ballen blir tilbredt i en form av frosne plastposer med mandarinskall, der skåldene het knekk helles oppi og vannes ut med fersk urin. Når ballen er klar, gjemmes den i julekrybba. De som finner ballen først må slikke tre slikk og servere taperen et kokt egg.

Kneskader[rediger]

Kneskader er et psykisk problem som oppsto på midten av andre verdenskrig da tyskerne trodde de hadde blitt skutt i knærne av di allierte. Det viste seg å være en god unnskyldning for å unngå å bli med på de lange marsjene og i krigen. I senere tid har dette blitt brukt mye som unnskylding for å unngå å trene, spesielt løping. Noe som også viser seg å være den beste medisinen for disse skadene.

Knovl[rediger]

EKSTREMT farlig vesen som gir seg ut for å være klovner. Spiser små barn og voldtar menn. Du vil ikke ha en sånn i bursdagen din, for å si det sånn...

Komma[rediger]

Et komma (,) ser litt ut som en sædcelle.

Kompass[rediger]

Kjekt instrument. Ulempen er at kompass på gamle båter inneholder sprit, som ofte drikkes opp under seilasen. Resultat: Kompasset virker ikke, samtidig som båtføreren ikke ser forskjell på oppover, nedover, bortover, hitover, sydover og vestover. Dette går som regel rett vest, og nord og ned.

Forklaringen til politiet etterpå er ofte: "Jeg skjønte ingenting -- kompasset ble helt tullerusk ..."

Kompost[rediger]

Kompost er en type post, og kan være alt fra regninger til brev fra bestemor. Man sier det også for å lokke posten: "Kom post!"

Kondom[rediger]

Kondom kommer fra det latinske ordet "kondom" og er det er noe som er ganske etterspurt av fjurtizene på ungdomskolen for å skryte på seg "sex" som stammer fra det latinske ordet "sex" som betyr samleie som stammer fra det latinske ordet "samleie" Det brukes ved at du trer den lille glatte fine runde saken over hodet, og stikker hodet inn i munnen til damen det kalles altså munnsex som kommer fra det latinske ordet "munnsex" som stammer fra det Italienske ordet "munnsex". Man kan også bruke kondomen ute når det regner,dusjen, eller i bassenget så du slipper å bli våt i håret.

Korsjekt[rediger]

Sammenslåing av ordene 'korrekt' og 'korsett'. Korsjekt er en lattelig oppstrammet logisk retting av et tilsynelatende korrekt ord.

Kosmetikk[rediger]

Kosmetikk er satt sammen av ordene kos, med og tikk. Tikk er hentet fra produktet TicTac. Dvs. at kosmetikk er å kose seg med å spise TIcTac.

For mer informasjon, spør et individ av det kvinnelige kjønn.

Kineser[rediger]

Liten, gul mann med øyne som står på skrå.

Kraftidiot[rediger]

Godt likt person, kjennetegnes av at vedkommende fungerer godt sosialt, har god forstand, og har et meget fornuftig menneskesyn. Fungerer meget godt i lag og foreninger, har ofte flere tillitsverv i disse.

Kripos[rediger]

Han Kripos er en mann som leter etter folk som er verdt å lete etter. Man antar at fornavnet hannes er "Han" Han Kripos, altså.

Kritt[rediger]

Tikkende kalkpinner. Brukes bl.a. til å skrive på skoletavler med, i denne sammenhenger kalles det bare kritt for enkelhets skyld. Man har heldigvis funnet opp en måte å lydisolere denne irriterende tikkingen.

Kronisk tang[rediger]

En kronisk tang brukes til å skjære ned vegg ved spesielle anledninger, eller ved oppsyn av tang

Kromosom[rediger]

Kromosomer er genimaterialet i cellene hos alle organister. I fengselcellekjernen ligger det kveilet opp lange, tynne makaronier som kalles DNA. Ett DNA-molekyl som er kveilet opp på mange små prostatakuler, kalles et kromosom.

Krus[rediger]

Krønn[rediger]

Kul, ikke kul farke på snøskutter, gjærne en Arsjtikatt.

Kun[rediger]

En spennende fugleart, som lever av blåskimmelost. Utbredt over hele verden. Det finnes to raser, både varm og kald kun.

Kul[rediger]

Mest prukt farke på snøskutter, i motsetning til krønn, som e kult.

Kuk[rediger]

Mannfolfenes brannslokker og stikkontakt.

Kultur[rediger]

«Alt annet enn dataspill.»

- Skateetaten om kultur

Kulturlandskap[rediger]

Rikets mest oversolgte argument for å gi bøndene masse penger for at sauer skal spise gress. Høres ofte i samme setning som "...for det må bo folk i husene..." argumentet. Se også Landbruksoppgjør.

Kupong[rediger]

Kupong er gammeltnorsk og består av to ord, ku og...nei vent, dette vil du ikke vite

Kvinnekamp[rediger]

Kvinnekamp er kvinners kamp for å gå i lange bukser, drikke øl og se på fotballkamp. Er også en kamp om å komme først til kjøkkenbenken...

Kyllingbiter[rediger]

«Språket kan ikke styres, språket styrer seg selv.»

- Språkrådet om kylling biter

Kylling biter er et nytt fenomen, som kommer som følge av at unøyaktige mennesker som har pult i glass på rommet og pissa i fryseren får jobb i butikker, hvor de får enkle oppdrag som å skrive reklame plakater.

Kyllingbolle[rediger]

Det sier en ny landsmann som skal "sjøpe" skillingsbolle.

Köttbull[rediger]

Bull-terrier av svensk avstamning.