Ild

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Ild er en enorm bra oppfinnelse som ble oppfunnet av trønderen Bjarne Brøndbo i 1990. Ild oppstår ved at man slår to steiner mot hverandre slik at det oppstår en gnist, hvis gnisten kommer på en avis blir gnisten større og den kan "oppgradere" seg til det vi kaller ild.

Siden ild gir fra seg varme har ild blitt en veldig populær oppfinelse, og ild blir nå ofte brukt i hus for å holde tempraturen oppe og for å holdes strømregnningene nede, fordi varmeovnene ikke blir så ofte brukt nå til dags. Ved å hugge ned trær, hugge de i små biter, tørke de, legge de i noe som kallles vedovner og tenne på de, holder ilden seg i live mye lengere enn hvis du tar fyr i en avis ( avisen blir bare brukt til å få fyr på veden med).


Bakgrunn[rediger]

Ilden ble som tildigere sakt oppfynnet av Bjarne, han oppfant ilden når han var på en fyllefest i hjemmebygda Overhalla. Hvordan han kom på oppfinnelsen er uvist( trolig fordi han hadde fått for mye å drikke). Hvis ikke han hadde vært på fylla så er det veldig tvilsomt at han har oppfunnet ilden.

Siste nytt[rediger]

Siste nytt er at bandmedlemmene i D.D.E holder på å utvikle denne oppfinnelsen, slik at de skal bli lettere å tenne opp i ovnen, i stede for å prakkes med å slå to steiner mot hverandre i flere timer bare for å få en liten gnist.

eo:Fajro