Island

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

{{ka {{Infoboks land Ok island lokalenavn=Lýðveldið Ísland| norsknavn=Island| motto=með brennivíni skal land byggja!| JEG ER FRE KINLAAAAfgzcixjnhnk flagg=Islandskflagg.png| flaggnavn=| våpen=IsVåpen.png| våpenstørrelse=150px| våpennavn=Den forduftende krona| kart=Island01.jpg| Jeg døde i går språk=Urnorsk (ishlanskfiska)| hovedsteder=Reykjavík| største by=Höfuðborgarsvæðið| styreform=Parlamentarisk republikk| statsoverhodetittel=President| statsoverhode=Egil Skallagrimson| statsministertittel=Volve| statsminister=Frøya Njordsdottir| innbyggere=100 vikinger og ett par tusen dusin bergtroll (blir regnet som minoritets-gruppe) selvstendigår=1944| uavhengig=Varmtvann| avhengig=Gode fiskemuligheter| valuta=Urkhrounurær (einn khrouna = hunrarðeið tjaftsþifstar)| tidssone=På grunn av at det er så mye jordskjelv i landet, blir den stadig flyttet, og ingen vet noe nøyaktig om tidssonen.| landkode=Øks| nasjonaldag=23.januar, den store isbadedagen| nasjonalsang=Kvadet om den bittelille vulkanske øya der alle har en storartet Güggelschlange| toppnivådomene=.konk}}


«Hallo, Norge! Helvete! Det er jævlig kaldt her oppe!!»

- Forvirret rockeband på konsert på Island

«Olafr gaf Haraldi hest. Haraldi dauða Olafr»

- Utdrag fra den tragiske historien om Olaf som ga Harald en hest før han drepte Harald

«Ask veit ek standa. Heitir Yggdrasil.»

- Islendingen som oppdaget Yggdrasil

«Iceland today, the Nordic countries tomorrow and in two days there will be no more than iPhone»

- Steve Jobs (Apple) om planen I.P.H.O.N.E. for utslettelse av Island og hvorfor Island var fjerna fra kartet under lanseringa av iPhone 3G.

«Vi må gå tilbakur til det vi levdur av i urtidur - fiskur!»

- Den Islandske President

Island er et land i havet, der innbyggere for det meste består av vakre folk som ble hjernevasket av Ari Behn (zzzzzå typizk), for å lage en stat under Norge. Landet ble grunnlangt av norske vikinger, og er derfor egentlig en norsk stat. Men den norske kontrollen over Island har blitt komplett mislykket, fordi islendinger er verdens sterkeste folkeslag (og med litt hjelp av MacGyver selvfølgelig).

Genmodifiserte elefanter og skumle sverdfisk er tøffe dyr, og de har ingenting med Island å gjøre.

Språk[rediger]

Gamlur græjar sem fár öll fólk hræddur. Á norsku hætur hið islandsk, en nafn íslands eru íslenska. Till delur ofárstáeligur, en brúkast af sáuaböndinu langtur uti till hafsur, á ey Íslandsins. Liknar færeysku og spýnorsku, en ekki norsku.

Geografi[rediger]

Island er en liten øy, og ligger lengst unna alle andre land i Europa. Du kommer dit kun med fly, båt, eller ved å gå på vannet. Øya består av isbreer og vulkaner, og den tilfeldige landmassen som måtte dukke opp mellom dem. Det finnes overhodet ikke trær på Island, så de fleste hus er laget av stein eller hvalbein. Trehus er sjeldne, og importeres fra Europa. Kun de rikeste islendere bor i trehus.

Det gjøres til stadighet forsøk på å dyrke jorden, men som regel setter vulkanene stopper for slik styggedom med å spre glohet lava utover jordene. Det burde lære dem. Islendinger livnærer seg derfor ved fiske og jakt. Eventuelle grønnsaker må importeres fra utlandet, slik som trehus.

Heldigvis for islendingene har de en fordel. All den vulkanske aktiviteten skaper hauger av varme kilder og geysirer, som er selve ryggraden i Islands turistindustri. Alle islendinger har varmt vann, uansett om de har hus eller ikke. Nå og da begynner vulkanene og spy ut aske som sprer seg mot Europa. Dette gjør de på pur faen, slik at ingen skal kunne fly noe sted og alle blir sittende fast. Slik kan vi alle lære hvordan det er å være isolert og alene og uten kontakt med naboland. Som Island.

Dyreliv[rediger]

Dyrelivet på Island er som regel preget av ørn, og mygg. En stor del av folket på Island blir tatt av ørn fra fuglefjell, fordi de er som sagt et veldig delikat folkeslag, både bakfra og forfra. Med eller uten folkedrakt. Folkedraktene er varm tjære, smurt over en naken menneskekropp, etter det tømmer de en tønne med fjær på. (Det antas at denne praksisen startet nettopp for ikke å bli tatt av ørn, noe som var fullstendig mislykket, da ørnenes tankerekker går slik: Menneske = Nammenam. Stup ned og fang for å spise. Ting med tjære og fjær på = Mulig konkurrent om damer. Stup ned og DREP! Så uansett er du død.) Dette skjer som oftest på Nasjonaldagen, som ikke er en offisiell dato, men som oftest er i hekkesesongen til fuglene. Hvis du møter på en ørn, så er det over og ut, dermed basta.

Kanskje man kan finne sild der, men som regel blir den også spist av ørn, som holder myggbestanden oppe. Dessuten kan det være noe hvaler igjen i havet rundt øya, hvis ikke islenderne har fanget og spist alle ennå.

I Områdene rundt Selfors finnes det en lokal dyreart: Islandsapen. Den kan Norsk, Engelsk og islandsk, og er armert med en liten, halvskarp modellkniv. Må unngås. Pass på for grisene der! De er spesielt bygd for å drepe det de ser.

Se også opp for ninjasauer. Et annet dyr som faktisk har utvandret fra Island er en elg ved navn Armann Bjørnsson. Han søker for øyeblikket tilflukt i Sportsklubben Brann.

Folk du burde passe deg for[rediger]

Ikke folka, de sitter bare inne i husene sine og kjeder seg. De du virkelig bør passe deg for, er ørn, fisk, mygg, ninjasau og MacGyver. Og selvfølgelig: Islandsapen.

Historie[rediger]

Island ble laget av vulkanutbrudd fra undersjøiske vulkaner som hadde lyst til å bli oversjøiske vulkaner. Noen historikere påstår i dag at Island er rester av det gamle Atlantis. Dette er bare sludder. Da norske vikinger seilte ut for å finne Amerika, støtte de på den lille øya og grunnla Island – ”fordi det var svinekaldt og fullt av is”. Til tross for dette valgte noen vikinger å bosette seg der. Å leve i dette klimaet, og kunne spise fisk, gjorde at de ble svært vakre og sterke, og dessuten så isolerte at språket deres ikke endret seg en tøddel siden landet ble oppdaget. Så om du vil ta en tidsreise til vikingtiden, er det lurt å ta med en Islending. Han/hun vil kunne snakke flytende viking-språk.

Island havnet som alle andre land i Nord-Europa under dansk kontroll i Middelalderen (siden Danmark kun består av SAND måtte danskene skaffe seg mat på andre måter enn å dyrke den selv, og erobret derfor hele nord-Europa for å kunne spise dem) og forble der i 1000 år. Siden det ikke var mat på Island, ble Island stort sett ignorert. Frem til 1945, da de ble sin egen stat uten dansker, var Islendingene fortsatt vikinger. Fra 1945 og frem til i dag, har utviklingen gått i rivende fart, siden de måtte gjennom Renessanse, Barokk, Opplysningstid og diverse andre perioder på bare 60 år. Den eldre garde klager fortsatt over at ”Ungdommen nå til dags har ikke noe tæl! Da jeg var på din alder dro jeg på vikingferd og drepte mine fiender med en stor, stor øks. Vi hadde horn på hjelmene våre! Horn, sier jeg deg!”

Severdigheter på Island inkluderer

 • Varme kilder
 • Verdens største Penis-museum
 • Gamle ruiner fra Atlantis
 • Kolbinsey. Verdens nordligste punkt i et land som ikke har en McDonalds.
 • Kaffibarrinn. Halvparten av Islands kr 50 mynter eksister der, men flyttes snart til alle parkometere i Reykjavik.

Militær enhet[rediger]

Island har ingen militær enhet. Er du litt stormannsgal lønner det seg og føre krig mot dem. Landet har derfor siden 1946 betalt amerikanerne for å gi Island militær bistand, noe som gjorde at landet ble lett å erobre for MacGyver. Men nå har denne militæravtalen med USA utgått, og Norge kan kanskje på nytt erobre denne karrige øya om den fremlagte militærbistandsavtalen med Norge underskrives.

I løpet av sin historie som uavhengig stat har Island utkjempet én krig, den såkalte Torskekrigen. Som det fremkommer i navnet, handlet krigen om torsk. Konflikten hadde sitt opphav i at islendingene irriterte seg over at engelske fiskere forsynte seg av islandsk torsk, og begynte når Island svarte på provokasjonen med et heftig atomangrep mot London. Hvor islendingene fikk atombomben fra forblir et mysterium, men det ryktes at MacGyver bygget den ved hjelp av gaffateip, snø og lava. Som forventet overgav britene seg rimelig fort, og Island fikk all torsken for seg selv. Dessverre har den radioaktive strålingen etterhvert ført til at arten har dødd ut.

Import[rediger]

 • Trehus
 • Grønnsaker
 • Binderser og lightere, slik at MacGyver kan klare å lage en slags form for atombomber... Og Cola da så klart. Fra Amerika.

Eksport[rediger]

 • Redde islendere kledd i nasjonaldrakt
 • Gal musikk fra ei gal dame kalt Björk, denne har skremt hele verden og trosset Kinas edle ære og eierskap over Tibet.
 • Aske
 • Salg av rettigheter til deres andre nasjonalsang: Third grade memories av E.T.Cartman.
 • Lynghonning som var importert, men selges som islandsk (vett da søren)
Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie . Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.
eo:Islando[[zh-tw:så morsomt ikke sant