Jack the Ripper

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Jack poserer for en amatørfotograf. Ingen vet hvem personen i buegangen er.

Jack The Ripper var en antatt industriarbeider på slutten av 1800-tallet som bodde i Englands slummer, med et rykte som en pent kledd seriemorder. Sannheten er at han hadde Ufrivillig skjelving (essensiell tremor), og drepte uheldigvis prostituerte på tilfeldige steder og tidspunkt.

Jacks Historie[rediger]

Jack jobbet seg opp fra å selge gress til skopussere som 4-åring, til å tjene fett på salg av kjempesmå tresleiver til husmødre når han fylte 12 år. Etter få år kjøpte han et gammelt lager for å starte opp verdens første hermetikkfabrikk. Hermetiserte metallbokser, ørevoks, surdeig, Kaffe og hundefiser var tydeligvis hva engelskmennene ville ha, og kjøpte i hopetall fra en tredjepart. Jack kunne nå endelig kjøpe hva han ville.

Et dokument som ble oppdaget i senere tid var en av Jacks personlige lister, datert kort tid etter suksessen hans.

  • Suturnåler
  • Gaffateip
  • Skalpeller
  • Saltsyre
  • Hydrogenbromid
  • Kloroform

Ingen vet pr i dag hva han skulle med denne listen, men det er ofte satt i sammenheng med hermetikkfabrikken hans og private eksperimenter for å forbedre produksjonsraten.

Misforstått[rediger]

Jack var kjent for å være djevelsk stygg, og ble fort mistenkt av lovens håndhevere hvis noe var på ferde. Etter suksessen var derimot bekledning ikke noe problem, da han anskaffet dress, sylinderhatt, hansker og bukser for å virke mer attraktiv. Men det var for sent. Alle visste hvor lik Byllepestens fysiske form han var, og holdt seg derfor unna stakkaren. Han ble så ensom og isolert til slutt at han kjøpte seg tid med prostituerte på nattetider.

Stolt som Jack var av sine produkter, tok han ofte med seg hermetisert ørevoks og kaffe ut til prostituerte for å demonstrere og forklare produktet sitt. Siden prostituerte ikke hadde noe valg siden han betalte så godt, måtte de stå i presentasjonene i odøren av piss, dritt og muggen kaffe. Siden det som oftest var nattetid, stod han ofte helt opptil ansiktet til kvinnene for å vise hvordan man skulle åpne en hermetikkboks med skalpeller. Minst 11 prostituerte ble offer for Jacks "Ufrivillige skjelvinger" og hans sylskarpe operasjonskniver.


Sannheten om Jack The Ripper[rediger]

Jack The Ripper fikk navnet sitt etter at noen tomsinger mente at drapene var fylt av hat for det kvinnelige kjønn. Dette stemmer til dels da det kun fantes kvinnelige prostituerte- altså kun kvinner som det kunne kjøpes tid av. Selve drapene var ren uflaks siden hermetikkboksen skled ut av hendene og kniven fløy i strupen på damene, men skamferingen var på pur faen.

Jack ble selvsagt aldri klinisk diagnostisert på grunn av faren for spredning av "Alien Hand Syndrome", men teoretikere mener at han var psykotisk og led av "Micropsia" og "Atavisme".


Ofre[rediger]

Det ble mange hermetikk-ofre etterhvert som The Ripper fortsatte demonstrasjonene til tross for tidligere drap og skamfering av lik. Noen av disse ofrene var mindre verdt enn rottene i Englands kloakksystem, men andre var faktisk mer populære og kjente enn Wikipedia skal ha det til. Nedenfor er ofre listet i kronologisk rekkefølge.


Se også[rediger]