Jevnaker

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søkSamfunn og industri[rediger]

Jevnaker har masse å skyte av. Verdens største turistmaskin Hadeland Glassverk ligger også på Jevnaker. Hit kommer det turister hvert eneste år bare for å se på en jeng med sløve håndtverkere står over en ovn og svette. Denne kunsten kalles å blåse glass. Ellers er det veldig mye interesant som skjer på Jevnaker.

Jevnaker har alltid hatt et utrolig lavt folke tall intill 1 oktober 1980. Nå ligger folketallet på rundt 6300.

Jevnakergraf.jpg

Jevnaker er et utall ganger blitt kåret Norges fineste kommune, med Ringerike på sterk sisteplass. Jevnaker har også en sterk patroisme følse som kommer frem hver gang A-laget spiller. Jevnaker skole er en av de dårligste i hele Norge med utrolige dårlige resultater, bortsett fra et par elever som kom seg vekk forrige året. økonomien til skolen har alltid vært bånn i bøtta, det blir ikke akkurat bedre av at skolen kaster vekk penger på og pusse opp ganske gode klasserom fra før av.

Det har alltid vært sterk bondekultur på Jevnaker og alle kjører traktor dit de skal.

Lenge leve Jevnaker!!

Geografi[rediger]

Jevnaker må karaktirseres som Norges inderefilet. Jevnaker ligger som en perle helt på enden av Randsfjorden der Randselva tar over. Kommunen er antakeligvis den eneste i Norge som ikke er 100 % med på et fylkes kart, da du verken kan se hele Jevnaker på kartet over Oppland eller Buskerud. Igjennom Jevnaker går også RV35 som knytter Jevnaker i sammen med omverden. Denne veien er i utrolig dårlig stand, og inngår i ordfører Hilde Fivelsdal's skumle plan om å utrydde hele bondelivet på Jevnaker. Planen er å lage en ny vei som går rett over så mange jorder og gårder som mulig se Vei kart I og med at R35 er i så utrolig dårlig stand kjører de fleste på Jevnaker traktor, da dette er et velkjent statussymbol. Jo større traktor man cruser rundt i, jo større lån har du også i banken. Så utenfor banken kan du alltid se Jevnakers elite med sine store traktorer der man lengter etter enda større traktorer mens man venter på lån fra banken. Se også bilde av Nesbakken som er Jevnakers sentrum


Nesbakken.jpg

Nå skal det også komme en bomvei midt i Toso slik at alle som vil inn i Norges vakre kommune må betale... svindyrt.

Bønda eier! Hønefoss er nabobyen til Jevnaker. Hønefoss er den mest tragiske byen det går ann å finne. Det er en stor skam for Jevnaker at Hønefoss er så nærme! Folket på Jevnaker skammer seg.