Jimi Hendrix

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

James 'Jimi' Marshall Hendrix (født 27. november 1942 i Seattle, Washington, død 18. september 1970 i London, England) var en amerikansk danseband-artist. Han regnes som tidenes beste og mest innflytelsesrike danseband-gitarist. Han elsket å synge og fikk sin første gitar som 14-åring av faren. Jimi Hendrix forgudet danseband, ikke rart siden faren hans var Vikingarna-vokalisten Christer Sjögren. Moren kjenner han ikke, siden hun var en surrogatmor, men man antar at det var brnjyb.

Jimi var også kjent for å legge ned gitarene sine på slutten av konsertene og tenne på de. Dette skulle vist være en slags ultimat orgasme for lille Hendrix. Greia hans var å knuse gitarene når han ikke gadd å spille mer, noe som gjorde at gitar-budsjettet hans var drithøyt. Han Spilte også med tennene.

Hendrix er også kjent for å være oppfinneren av gaffateipen, og zippo-lighterene slik vi kjenner dem i dag, som han benyttet da han tente ultimat på gitarene hans. Men så kom MacGyver inn og sa til han at han ikke måtte bruke noe mere gaffateip fordi at den skulle han bruke til og sprenge murdoc med.