Johan Golden

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Johan Golden

Johan Golden
Bilde av Golden med hår. Han har mer enn nok hår.

Født Ja
Død Ikke ennå
Utdannelse Tvilsomt

Johan Golden også kjent som Han brune på Nytt på Nytt er en norsk komiker, milliardær, investor, politiker, utlending og proff fisker. Johan ble født i 1974 i Bahamas, men valgte å reise til Norge da han var 4 måneder gammel på grunn tørke og høy arbeidsledighet. Johan har bygd karrieren sin ved å sitte på ryggen til Atle Antonsen, starte et politisk parti og tro han er svart nok til å si "Neger". Senere har han investert i selskaper som Specific Engines og Nosedive Airways.


«Jeg vet at færre mennesker blir vunnet av det skrevne ordet enn av det talte ord, og at enhver stor bevegelse på denne jorden skylder sin vekst til store talere og ikke til store forfattere.»

- Johan Golden

Oppvekst[rediger]

Johan Golden ble født kun ett år før hans første bursdag, i Bahamas. Han forlot familien sin i 1980 da han bare var 4 måneder gammel. I et intervju i 2016 sa han at dette var grunnet en ekstrem tørkeperiode på Atlanterhavsøya og høy arbeidsledighet. For en eller annen grunn trodde han det var en god idé å flytte til Halden. Hans markedsanalytiske evner ble framvist allerede i barneskolen da han solgte "Nigga-passes" til medelever.

Golden fortsatte å bli eldre gjennom store deler av sin oppvekst.

Investeringer[rediger]

Johan har investert hele siden ung alder og har derfor oppnådd en formue på 1,87 milliarder NOK. Han er derfor Skandinavias rikeste Bahamrianer i tilegg til å være eneste komiker i Norge med positiv formue.

Nosedive Airways Oppkjøpet[rediger]

I 2004 lagde han produktet "Golden Coffee" som han solgte til Nescafé for 230 Millioner NOK. Dette var Goldens første salg som genererte mer en 22,99 NOK. Med den nyskapte formuen kjøpte han Nosedive Airways fra prins Abduhl av Turkmenistan etter at han ble arrestert i Israel i 2018. I tillegg investerte han i 350 Boeing 737 MAX-fly som utgjør det største enestående salget av fly i Boeings historie. I 2012 kjøpte Golden og Omar Al Bahrain 50% eierandel hver av selskapet Specific Engines som er flymotorprodusent og hovedkonkurrenten til General Electric. Selskapet er nå verdsatt til 87 Milliarder NOK.

Kontroversielle Utsagn om Indeksfond[rediger]

Golden skaffet seg internasjonal oppmerksomhet når han i 2015 i et intervju med E24 sa "Index funds are gay". Flere profilerte økonomiprofiler profilerte at indeksfond kan profilere gode investeringsprofiler. Golden har ikke kommenterte kritikken direkte, men har referert til Warren Buffets By the dip faggot-doktrine.

Proff-fisking[rediger]

Goldens far Johannes Silver var en aktiv fisker og hadde vunnet flere titler i Tour de Fish, Bahamas Grand Fish og Bahamas Combined. Golden begynte med ekstremfisking i tidlig alder, men grunnet tørkeperioder valgte han å fokusere på tørrfisken. Etter sin ankomst i Halden, etablerte Golden seg som en av de beste fiskerne i den gudsforlatte byen. I 1988, i en alder av åtte år vant han Halden African-American Fishing Competition som første vinner med afro-amerikansk bakgrunn.

Til tross for enorm suksess, sa Golden i 2010 til Sørkedalen Nettavis at hans største prestasjon er å hjelpe sin venn Hugh G. Rection med å overkomme dopingproblemer ved å introdusere han til fisking. De er til dags dato fortsatt venner og Rection lever er liv fritt for rusmidler.

Golden er ikke lenger aktiv proff fisker, men støtter likevel Norges fiskerforbund.

Komiker Karriere[rediger]

Ikke så mye å skrive her gitt.