John F. Kennedy

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Hagearbeid2.JPG

Informasjon

Denne artikkelen ble forbedret via Ikkepedias hagearbeid januar 2010.
Hvis du vil hjelpe til med å forbedre Ikkepedias artikler, ønskes du velkommen til Ikkepedias Hageforening.


«Ich bin ein Berliner!»

- John F. Kennedy snakker om bakevarer i Tysklands hovedstad

«I am a fastelavnsbolle.»

- George W. Bush siterer Kennedy

«Yeah, you're talkin' 'bout Frankenstein? I've seen the movie!»

- Bush om Kennedy

«Ingen kommentar.»

- Marilyn Monroe om John F. Kennedy

«Samme her.»

- Oscar Wilde om John F. Kennedy

«Kennedy er en pingle. Problemet til Khustchev er om han er sistemann til å dytte rundt på Kennedy»

- Eisenhower bedømmer Kennedy helt feil. Eisenhower var ikke pingle, og hvorfor skulle ha tro sånt om Kennedy?


John Fitzgerald Kennedy
President nummer 35. amerikanske president
Periode(r) 20. januar 1961 - 22. november 1963
Parti Demokratarna/Katolikkene
Visepresident Lyndon B. Johnson
Forgjenger Dwight D. Eisenhower
Etterfølger Lyndon B. Johnson, that bastard!


Persondata

Født 29. mai 1917, Massachusetts
Død 22. november 1963, Dallas (Texas), rifleskudd, midt mellom øynene
Yrke(r) Konspirasjonsgrunnlegger
Ektefelle(r) Jacqueline Kennedy Onassis, Marilyn Monroe


JFK Prayer.jpg
JFK Wedding.jpg

John F. Kennedy, også kjent som John Fitzgerald Kennedy, Jack Kennedy, John Kennedy, JFK, Bob, Joe-K, Da Prezident og Lil' Jay-Kay (i enkelte kretser er han også kjent som Mannen med de mange navn), var president i det magiske landet i de magiske årene 1961 til 1963. (1963 er magisk fordi SK Brann vant Tippeligaen dette året.) Han er også kjent for Cubakrisen, sitt forhold til Marilyn Monroe, for å ha blitt skutt i hodet, for å ha vært (foreløpig) eneste katolske president og for å ha vært (foreløpig) den yngste valgte presidenten i USA. (Puh!) Faren skulle nødvendigvis være katolikk og en vanlig amerikaner, men denne personen ble aldri president. John F Kennedy forsøkte å bli noe helt annet enn sin far. Det er ikke rart at John ble en tøff jævel.

Fil:JFK2.jpg
I want you to be nice!

Yngre år[rediger]

Den godeste Kennedy ble født i 1961 1917 i et lugubert nabolag i Massachusetts. Han ble født som det trettende barnet i sin familie (familien hans var katolsk) og ble ble derfor alltid kledd i sine brødres klær. Han hadde 11 brødre og én søster. Da Kennedy ble eldre, ble han sendt til Tante Pose Kristne Skole (TPKS), som var en katolsk skole i nærheten av hans hjemsted. Der ble han daglig antastet av de katolske prestene og Michael Jackson. Til tross for dette (eller kanskje på grunn av dette?) oppnådde han de beste karakterene en amerikansk president noen gang har oppnådd. (Fram til Barack Obama i alle fall, men han er jo Supermann!)

Da Kennedy gikk i 6. klasse sprengte han matboksen sin med kinaputter, etter press fra den lokale bølla. Dette førte til tre års husarrest og femti harde smekk over baken - så strengt var det i hjemmet hans. Denne disiplinen tok Kennedy med seg videre til Det Hvite Hus da han ble president, og gjennom hele 60-tallet hadde de ansatte i Det Hvite Hus den kennediske displin, som etter hvert utviklet seg til den kanadiske disiplin som snart ble en egen disiplin i vinter-OL.

John blir tøff[rediger]

Republikanerne ble overrasket over at Kennedy var tøff mot Sovjet, for de gjorde aldri noe sånt. En gang i tid het USAs president Charles Lindberg, og det var skjebnebestemt at John skulle bli tøff. Flere år tidligere, drøftet han og broren hva far aldri ville gjort. Hva om vi besøker den viktigste byen i Europa ingen har hørt om...?? Henry Ford var der for fem år siden, og far kan ha vært der en annen tid. Isåfall har han vært der uansett.....gode ideer her........Konvertere vekk fra den katolske tro? UTGÅR det der. Styre et fly? Nei...noe annet.....tenk ut neste forslag.....HVAAA om vi ble noen tøffe jævler? BINGO! Der ble det sagt det far aldri ville gjort. Etterpå døde hans eldre bror i krigen, og John ble tøff mot Sovjet. Grunn nummer to til at John var tøff mot Cuba: Eisenhower ville aldri gjort sånt. Grunn nummer tre: de andre republikanerne var enda mere pinglete. Alle utenom Reagan, men det ble en annnennnnn historie.

Presidentperioden[rediger]

John F Kennedy tok for gitt at han måtte være tøff som president, for å tåle sammenligning mot hvem som er forgjengeren. Heldigvis var det Eisenhower som var før. Han var pinglete mot både Egypt og Sovjet. Etterpå protesterte Eisenhower mot Sovjets invasjon av Ungarn. Protesten falt for døve ører, da ingen forstår språket til en puddel. Enkelte guvernører sørpå trodde at de levde i 1850, men også de visste at Eisenhower var deres badeand. Det er bare en grunn til at de ikke fikk gjeninnført slaveriet: både de og Eisenhower trodde at USAs neste president også skulle være en pingle. Følgelig trodde de at mer tid eksisterte for et slikt foretagende.

Til tross for den korte tiden Kennedy var president (200 år og 10 måneder), fikk han gjennomført flere av sine forslag. Hans hovedmål var å avskaffe fattigdommen, hvilket viste seg å være vanskeligere enn først antatt. (Dette var den samme smellen den rød-grønne regjeringa gikk på i 2009.) Kennedy fant nemlig etter hvert ut at han ble nødt til å øke menneskers formue for å få gjennomført dette, og det var det ikke mange i USA som ønsket.

Forslag som derimot gikk gjennom, var blant annet økt minstelønn; minstelønnen (lønnen som blir betalt for de minste i samfunnet, altså nyfødte) ble tidoblet. Snart kunne hvert eneste nyfødte barn i hele USA innkassere hele null kroner i månedslønn! Også forslaget om ikke å gi eldre gratis legehjelp gikk gjennom, og eldre over hele USA døde som følger av dette. (Hvilket var Kennedys andre mål, hvorfor tror du hans regjering var den yngste i hele det 20. århundret?) Kennedy ønsket også å gå på Månen, og satte i gang et prosjekt for å få dette til. Dessverre ble han drept før han kunne ta månestøvlene på seg.

Kennedy gikk i sin presidentperiode også inn for masseinnkjøp av røde telefoner. Den dag i dag er det fortsatt rundt førti røde telefoner igjen i det som blir kalt "The Cabinet" - et skap fylt til randen med telefoner. De røde telefonene blir brukt av presidenten til å ringe til Russland (det som en gang var Sovjet og det røde landet). I dag er dessverre telefonene byttet ut med e-mail, men det sies at George W. Bush brukte telefonen en gang han tulleringte til Vladimir Putin.

Frk. Monroe[rediger]

Det er ofte sagt at president Kennedy hadde et hemmelig forhold til skuespillerinnen og sex-ikonet Marilyn Monroe. Dette er siden blitt bekreftet og avkreftet flere ganger. Bakgrunnen til mistanken er at Kennedy en gang i 1959 ble observert utenfor Monroes hus i bare underbuksa, springende bort fra verandaen hennes og inn i en ventende limousin. Mange mener at Kennedy hadde vært på "et nattlig besøk" hos Monroe, men de journalistene presenterte i 1959 dette som at Monroe hadde stjålet buksene og skjorta til Kennedy da han hadde tatt seg et glass på den lokale puben.

Videre teorier om forholdet ble styrket da presidenten ble fotografert på Det Ovale Kontor i 1961 - Kennedy hadde nemlig tre fotografier av Monroe hengende på veggen. Ett av disse var det berømte bildet der Monroes kjole blåses opp slik at man ser undertøyet (om hun hadde hatt det på seg).

Da Monroe i 1962 sang bursdagssangen for Kennedy, og i tillegg utførte en lap dance, var de fleste sikre på at det var noe på gang mellom dem. Monroe avfeide imidlertid ryktene ved å si at hun ble betalt for å gjøre det.

Monroe døde det samme året av en tilsynelatende overdose. De fleste mener likevel at hun ble drept, muligens av Kennedy, som ikke ønsket å betale for lap dance'en.

Drapet på Kennedy[rediger]

"Neida, Jackie. Hva skal vi med tak?"
Hovedartikkel: Attentatet mot John F. Kennedy

Kennedy ble i 1963 myrdet i Dallas, Texas. (Du vet, landet hvor alle har våpen...) Visepresident Johnson (skummelt med John vs. Johnson, eller?) tok deretter over som president. Mange teorier rundt mordet er framlagt men følgende er sikkert: Aliens var ikke involvert!

FBI kom fra til at det var Lee Harvey Oswald som hadde avfyrt de dødelige skuddene. Han hadde klatret opp på taket av et boktrykkeri i nærheten, og siktet med en sniper han fant bak sykehuset i en grå bil. (Ref. Grand Theft Auto.) Oswald skal ha blitt rasende fordi Kennedy ønsket å bannlyse GTA-spillene. Kennedy mente nemlig de var for dårlige, og dette var Oswald fullstendig uenig i.

Oswald fyrte av tre kuler, hvorav den ene traff Kennedy i bakhodet (såkalt head-shot) og den andre traff ham i halsen. Beklageligvis var det en error i Kennedys limousin, så han ble ikke fraktet til nærmeste sykehus hvor han bare mistet 10% av formuen sin før han kunne fortsette som vanlig.

Kennedys død i populærkultur[rediger]

Spillet JFK: Reloaded, helt på slutten av spillet.

Drapet på Kennedy var bakgrunn for GTA-spillet (!) JFK: Reloaded. Der skal man operere som Lee Harvey Oswald og prøve å skyte Kennedy. I oppfølgeren, JFK: Reloaded - Lee Harvey strikes again, skal man i tillegg til å gjøre kål på Kennedy, visepresident Johnson og presidentfruen også forsøke å drepe George W. Bush som gjør en cameo-opptreden.

John F. Kennedy i filmen JFK-Zombie.

I 1972 regisserte Alfred Hitchcock filmen JFK-Zombie, en skrekkfilm som fikk umiddelabar suksess. Den fikk særlig bra kritikk for den livaktige JFK-maska med tilhørende kulehull, og enkelte skeptikere hevder at det er en ekte zombie og ikke en maske. Filmen vant to Oscar-statuetter, for beste film og beste mannlige zombie. I ettertid har den blitt kritisert for å ligne litt for mye på den klassiske Frankenstein.