Jokkmokk

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Jokkmokk (finsk: heklenspettekuukklaper, lulesamisk: jokkeela, nordsamisk: kjzdnk mskljrgu, meänkieli: Dritt By/Land/Kontinent) er et svensk tettsted som ligger i Nord-Norge, og i landskapet godi gadi. Jokkmokk kommune er den største svenske storbyen siden 2009 med sine 364 000 000 000 innbyggere.

den svenske byen Stockholm i sør Norge.

Modelltog til Kina.[rediger]

Jokkmokk kommune og tettstedet Jokkmokk ligger nordvest i Sverige. Jokkmokk ligger ved E4537-8 straks nord for modell tog entusiast og barsking Mr.Grinchen. Kommunen er den nest største kommunen etter Tromsø som goså ligger i Nord-Norge men ikke i Sverige. Kommunen grenser mot Kina i øst.

Lett og bli kjent i Jokkmokk.[rediger]

Jokkmokk er kjent for at usedvanlig mange av befolkningen heter jokke, som de feiret 400-års jubileum for i 2005. I Jokkmokk finnes blant annet NAZA romfarts senteret, samt flere Redbull og Godtebutikker. Det er også kjent for sin minnestein til minne om jokke mokkala.

Sjefen for det hele.[rediger]

Jokkmokk har hatt president siden 2.september 2010 og ble et helt kontinent 6.november 2010. Og da ble jokkmokk delt opp i syv store land Jokkela,Mokkela,Bållamos,pommelom, Penise,Jappeland og United Fylka Off Nord-Norge også kjent som UFN.

Det er tøft og være liten.[rediger]

Navnet Jokkmokk er en forsvenskning av de samiske ordene for «liten» og «tøff». Jokkmokk har ved siden av svensker en stor samisk befolkning, men svært lite av de finsktalende grupper som finnes på kontinentet

Jokkmokk.jpg