Kakeboks

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

En kakeboks eller småkakeboks (av noen referert til som kjeksboks) er en beholder, ofte men ikke alltid laget av blikk, som har fått sitt navn fordi den kan brukes til å oppbevare f.eks. kaker og/eller kjeks.

Utbredelse og bruk[rediger]

Når man kjøper en kakeboks inneholder den som regel kaker eller andre søtsaker, selv om direkte kjøp av kakebokser blir mindre og mindre vanlig, ettersom dette ikke føres i mange av de ledende dagligvarebutikker. Kakebokser selges imidlertid fremdeles, ikke minst av skoleelever som pleier å gå og selge fra dør til dør for å få råd til å dra på klassetur.

Til tross for dens navn, kan kakebokser også anvendes til å oppbevare andre ting enn kaker og/eller kjeks. Det er for eksempel populært å bruke kakebokser til å oppbevare pynt til forskjellige anledninger og høytider. Ved bruk av kakebokser til oppbevare julepynt, kan en oppnå en lukt av julekaker på julepynten, noe som mange finner fordelaktig.

Form[rediger]

Kakebokser kan variere i form, men som regel er de runde, men også ganske flate. Når man ikke har flate kakebokser, bruker mange heller glass. De har lokk på toppen for å forsegle den hule boksen, så ikke ting skal falle nedi. I motsetning til de tradisjonelle, runde kakeboksene, finnes det også triangulære kakebokser, og firkantede; både rektangulære og kvadratiske.

Kaketyveri[rediger]

I mange filmer og bøker er det mennesker (og i visse tilfeller dyr), som regel unge, som stjeler søtsaker fra kakebokser som ofte ligger oppe på en hylle så de må bruke forskjellige metoder for å få den ned derfra, noe publikum ofte faller for.