Kalpantu Lanker

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Kalpantu Lanker, kjent som cricketens justisminister, er en ugandisk-tamilsk politiker og tidligere cricketspiller. Lanker, født i 1956, sitter nå som borgermester i den ugandiske landsbyen Wueghwem, etter å ha gått av som president i det internasjonale cricketforbundet. Kalpantu Lanker er med i det lille politiske partiet Luew Eht An, ledet av den kontroversielle politikeren Uvuveve Osas.

Cricketens justisminister[rediger]

Kalpantu Lanker blir ofte omtalt av internasjonal presse som cricketens justisminister. Etter mye trøbbel i cricket verdenen, det som blir kalt Cricketkrigen på 80-tallet, klarte Lanker på mirakuløst vis å hjelpe de motstridende partene med å komme til enighet om reglene. Dette resulterte i at navnet hans ble skrevet opp på legendeveggen i hovedbygningen til det internasjonale cricketforbundet, i Bali. Grunnet en sveisertabbe, ble L-en i Lanker byttet ut med en W. Det hele endte med at sveiseren ble henrettet i mosambiksk høyesterett.

Veien til borgermester[rediger]

Lanker var interessert i høyrelent kommunisme fra starten av. Det eneste partiet som støttet hans syn på et ideelt samfunn på global basis, var Luew Eht An. I 2013 ble han medlem av partiet og ble valgt som borgermester i Wueghwem få år senere.