Kamel

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Kamel
Du kan sikkert svelge mange kameler, men klarer kamelen å svelge deg?
Du kan sikkert svelge mange kameler, men klarer kamelen å svelge deg?
Vitenskapelig(e)
navn:
Camelidae
Norsk(e) navn: Kamel
Hører til: Hvaler og klovdyr, sigaretter
Antall arter: 4 ± ¾
Habitat: Ørken
Utbredelse: Afrika, Tyrkia og Midtøsten
Delgrupper:
Ruccola.jpg
… og litt ruccola på toppen!

Alt skal ha litt ruccola på toppen i disse dager!
Ruccola piffer opp enhver artikkel med sin
spennende smak og friske farge! Les mer!
Ruccola.gif«Kameler på tube er godt å ha, det spiser vi på brødskiva hver eneste dag!»

- Kjent dikter om kameler

«Jeg tror jeg foretrekker å røyke hamster

- Dagfinn Høybråten om å røyke en camel

«Nå er jeg mett.»

- SV om å svelge kameler

Kameler er en type dyr som har fire bein. De har puter på ryggen også, men ikke under armene. Kameler er som store forvokste nesehorn, bare at kamelen har lengre ben, ingen horn på nesen, skjeve tenner, lengre hale, og to store vorter på ryggen.

Historie[rediger]

Det var først i 1880 at man så kamelen første gang.Den var en stor fjert Det var da den ble til en pels, og mennene spiste som vanlig. Når barn ødela kamelene, ble de repartert av mennene. Kvinnene på d.en tiden prøvde hele tiden å etterligne kameler fordi kamelene fikk så mye oppmerksomhet fra mennene. Det finnes ingen bilder av kameler den dag i dag. Bildene som ikke er tilgjengelige av kameler,finner du igjen hvis du søker på nettet med ordet"cameltoe".Dette er et uttrykk som kvinner tok i bruk for å ta opp konkurransen om mennenes oppmerksomhet i forhold til kamelene.


Kameler var også de som antagelig bygget Stonehenge i Sør-England. De var slaver for alle løvene som levde der. Det er derfor kamelen har skjeve tenner. Kamelene bygde Stonehenge for å finne opp hesten slik at de kunne gå til angrep på løvene og drepe dem. Men alle vet jo at det ikke finnes kameler i England. Det var fordi når kamelene fant opp hestene, tok hestene å drepte kamelene etter at kamelene og hestene hadde drept løvene. Nå er det ikke flere hester der heller. Alt som er igjen av disse dyrene er hestehover og løvetenner. Disse finner du over alt på Stonehenge. Dessverre har kuene begynt å spise løvetennene og hestehovene, noe som kan føre til at om et par år er det kun kuhover igjen rundt Stonehenge. (Kamelen kom til Trondheim i 321 år f.kr)

Matematikeren Alfred Balle klarte en gang å fremstille kamelen matematisk. Han døde.

Kamel som mat[rediger]

Det er mange som må svelge kameler. De må svelges hele, og er enklest å få ned hvis de tas med hårene. Kamel er også godt å ha på grøten, da er det bare et finmalt brunt pulver som smaker godt. De spiser også unger på 1-5 års alderen, så husk på det neste gang du spiser kamel på grøten kan det hende du spiser ett "lite" barn i tilegg.

Kjente kameltyggere[rediger]