Kaptein Sabeltann

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Kaptein Sabeltann
Kaptein Sabeltann 000 1610d.jpg
Navn Ernst Johannes Sabeltann
Født 20 Oktober 1931
Ernst Johannes Sabeltann i godt humør sammen med Gene Simmsons, Paul Stanley, Ace Frehley og Peter Criss
Langemann og resten av mannskapet fremfører Bee Gees "stayin alive" i Kjuttaviga
Sabeltann var sykelig lei av tante Bassas såkalte synging og ordner opp i Kjuttaviga.
Greven av gral spør en backpacker i Krisriansands gater om han har sett Kaptein Sabeltann

Kaptein Sabeltann (født Ernst Johannes Sunnia Martinsen Sabeltann 20. Oktober 1931) er en berømt musiker, storsamler og skipsreder. Sønn av tannlege Oluf Sveinung Sabeltann (Fdt. Chritiania 1. Juli 1910 - d. Nittedal 11 Mai 2000) og disponent Olga-Beatrice Norheimsdottir (Fdt. Chritiania 5. Desember 1908 - d. Toten 19 Januar 1995), søsken er Arne Fritjoff Sabeltann (Fdt. Oslo 24. Mai 1942 - l.dd.), Fred Peter Sabeltann (senere Fred Olsen. Fdt. Oslo 19. oktober 1944 - i.dd.) og Åshild Andrea (Fdt. Oslo 19. April 1945 - l.dd.).


Kjennetegn[rediger]

Kaptein sabeltann er veldig lett å kjenne igjen med sine røde sko, den falske barten, sminke og falske fjær i hatten.

KISS[rediger]

Kaptein Sabeltann startet i 1973 det berømte amerikanske hardrock bandet KISS sammen med daværende Bassist Gene Simmons, gitarist Paul Stanley, gitarist Ace Frehley og trommeslager Peter Criss. Det skulle ikke vare lenge før man så at samarbeidet var forgjeves, Sabeltann insisterte på at at han var best egnet som vokalist og allerede en uke senere så man at man ikke ville kunne komme til noen minnelig løsning.

At Kaptein Kabel Satan insisterte på å få med sangen "I sailed fråm karbien and sailed up i natt" på det kommende albumet "Hotter than hell" som ble sluppet 22 Oktober 1974 satte den endelige spikeren i kassen for Sabeltanns rolle i KISS. Dette skapte mye frustrasjon og hevngjerrighet i Sabeltann og en evig kamp om fansen var i gang. Sabeltann valgte imidlertid å beholde den likbleike ansiktssminken i protest.

Sabel Lines A/S[rediger]

Sabeltann presenterte i 1975 ambisiøse planer om å starte transportfirmaet Sabel Lines som skulle tilby billige turer i rutetrafikk fra Kristiansand til København og Kiel. Sabeltann samlet alle sine tilgjengelige midler og det var duket for dugnadsarbeid med rederiets kommende mannskap. Det ble funnet en passende plass å bygge på og stoltheten ”Den sorte dame” ble sjøsatt 21 Mai 1976. Jomfruturen fikk imidlertid en brå stopp når man fort oppdaget at ingen hadde lagt merke til at herligheten var bygget i et lite tjern som hadde navnet Grashavet - milevis fra sjøen. Dette var en stor seier for Sabeltanns bror, Fred Peter (som nylig hadde byttet navn til Fred Olsen etter en krangel med faren) som hadde startet sitt eget rederi: Fred Olsen-lines.


Kompanjonger og mannskap[rediger]

Sabeltann har gjennom tiden kommandert en mengde modige (og ikke fullt så modige menn) blant de mest trofast og hans nærmeste kan nevnes:

  • Langemann - Sabeltanns venstre hånd (kall det skygge om du vil), en mislykket bruktbilselger fra Horten som elsker å se på filmer fra 70-80 årene som skildrer tiden mellom et hus på prerien og når det plutselig kom en arkeolog med hatt som prøvde å unnslippe fra nazister( Indiana Jones. )
  • Pelle pirat - Godtroende, oppblåst, egoistisk og har veldig stor sans for damer. Spesielt magedansere med skjerf
  • Pysa pirat - Tvillingbroren til Pelle Pirat. Pysa er nok den største grunnen til at den sorte dame måtte bli igjen i på Ape-øya (mora deres lager veldig gode kjøttboller)
  • Pinky - Satt på praksis-ordning gjennom ett samarbeid mellom NAV og en bibelskole. Pinky klarer ikke å velge side. Da broren fant en diamant, nektet Pinky å bli med videre, mens bare måneder senere kom han knelende ned framfor kaptein Sabeltann og tryglet om å få jobben tilbake. Han endte opp som bossplukker og speider på nattestid.
  • Skalken "Kokken" ombord. Ender gjerne opp med å spise maten han lager selv (under dekk). Dette er av en grunnene. Han er også en veldig dårlig kokk og har en veldig pervers humor som til tider irriterer mannskapet ombord
  • Benjamin Franklin Er der bare, men han har funnet opp en rekke praktiske hjelpemidler. Gjerne beståenda av gaffatape, brødskiver, tannpirkere og ett flagg. Benjamin har forresten en fantastisk sangstemme og er bra å ha med når manskapet setter i en skikkelig shantylåt
  • Jarle Andhøy Er den eneste i mannskapet med ordentlig utdanning innen båtfaget. Han begravde forresten prototypen på den sorte dame (Den røde Lena)


Kjuttaviken[rediger]

Som den eneste kaien på "de syv hav" er Kjuttaviken den eneste kaien hvor Sabeltann og hans trofaste mannskap kan få utløp for sine fantasier og aggresjon. Det foreligger enkelte uklarheter om hva som skaper denne aggresjonen, men enkelte vil mene at det skyldes Tante Bassas skråling og larm (eller 'sang', som hun kaller det). Andre hevder det også kan skyldes Sabeltanns besettelse av Geir. Sabeltann spurte en dag om han ville bli hans mann (Red. adm. gratis vaske- og kjøkkenhjelp)etter denne hendelsen har han kastet en forbannelse over alt og alle i Kjuttaviken. Kjuttaviken huser også flere skatter i følge Sabeltanns selv, derblant kan nevnes Grusomme Gabriels skatt, til tross for et titalls innvandringer og ransakninger av Kjuttaviken har ikke Sabeltann utrettet annet en å bli latterliggjort like mange ganger oftest på grunn av hans manglende evner til å lese og tolke kart.

Fiender[rediger]

Greven Av Gral, Heksa Miriam, Lola, Lucifer, Piodor, Triana Iglesias og Sunni(va)-muslimer. Grunnen til dette skyldes for det meste en høy gjeld fra noen år tilbake som ikke er betalt. Sabeltann brukte pengene på en gyllen tiger som han bruker som sengegavl. Etter nedgansperioder og hard konkurannse fra broren, Fred Olsen, har ikke Sabeltann råd til å betale tilbake gjelden og velger heller å være på evig flukt fra hans fiender fra øya Gral.

Profesjonell samler[rediger]

Kaptein Sabeltann samler på skatter. Han har dem inne i ett skap han kaller for "Kaptein sabeltanns store skattekammers". Han har også en stor samling av smokker som han gladlig viser fram for omverdenen en gang i året under "Sabeltann-dagen" i AP-jungelen i Kristiansand dyrepark (må ikke forveksles med apejunglen. Det er noe helt annet). Han har alle smokkene sine gjemt i ett bombesikkert hvelv ett sted under Kristiansands gater.

Sabeltann ble i 1962 siktet for i samarbeid med Jocke och sjøkaptein Blodsvente å fange Sabeltanns niese Pippi Lotta Viktualia Rullgardina Sabeltannsdatter Langstrømpe som da er datter til Ernst Johannses søster Åshild Andrea.