Kenneth Thuen

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Kenneth Thuen: En svensk/norsk lyrikker, dikter født på 1980 tallet .Med sine uvanlige replikker og usedvanlig pene ytre har Thuen med sine dikt ferdigheter feid over sverige som en østavind over en blomstereng i mai .

I slutten av 90 tallet utviklet Thuen seg til å bli en av norges største diktere. Det har vært diskusjoner i det norske lyrikk miljøet om Thuen blir den femte norske store , sammen men Alexander K og gjengen .

Thuen er spesielt kjent for diktet " sjå meg vandra truseløs i haugesund" der han med sin vinkling og ironi får fra et budskap som treffer hver leser midt i hjertet. En mann i en så ung alder var fra fødselen av bestemt til å bli noe stort. Mange vil kanskje kalle Thuen for et "vindunderbarn", mens andre unger sprang ute å lekte satt Thuen inne med blyanten i hånden og skrev rim og dikt i times vis.

Nyeste diktet Thuen har gitt ut er " sjå meg ligga naken på sofan" der han har tatt opp det samfunns kritiske spørsmålet om nakenhet er naturligt til en hver tid av døgnet. Thuen har skapt debatt med dette diktet og måtte i en periode bo sette seg i skaune sør i sverige på grunn av fare for sitt liv innelands.

Etter oppholdet i Skaune la Thuen til seg en "skaunsk" skrive stil som gjorde han enda mer populær på grunn av sin sær egne stil. Thuen har mange gode år foran seg og vil nok etter hvert bli skrevet inn i historie bøkene for sin usedvanlige og treffende stil.