Khun Amhi

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Khun Amhi, født 31. Januar 1908, var en verdenskjent fijiansk mammalog som i 1935 fant ut at alle pattedyr (latin: Mammalia, av "patter") har patter, noe som var til stor forskrekkelse for hele verden.

Utdanning[rediger]

Mammalog[rediger]

Fra tidlig alder hadde Khun Amhi er skummel interesse for pattedyr, og valgte å utdanne seg innenfor mammalogien, læren om mammaer (latin for patter).

Relasjoner[rediger]

Bruce Kent[rediger]

Khun Amhi møtte Bruce Kent når han studerte fugler på Fiji i 1982. De giftet seg samme året. Etter å ha skjult oppfinnelsen om Albatrosspingviner for henne i 33 år, som var pattedyr, kunne hun ikke lenger stole på han, så de hadde skilsmisse etter Khun Amhi's ønske i 1986.

Uvuveve Osas[rediger]

I 1987 giftet Khun Amhi seg med Uvuveve Osas rakst etter å ha glemt sin gamle flamme Bruce Kent. Paret flyttet til en avsidesliggende landsby i det nordvestlige Uganda, Enyetuenwuevue Ugbemugbem hvor de levde lykkelig til hennes død.

Drapet på Khun Amhi[rediger]

Etter skilsmissen med Bruce Kent i 1986 ble Bruce skrekkslagen over at hans egen kone, som han hadde tilbrunget hele livet med, hadde gått vekk fra han. For å hevne seg sendte han Albatrosspingviner mot hennes hjem i Uganda, som brutalt drepte henne på hennes fødselsdag i 1998.