Utmerket artikkel

Kina

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
中华人民共和国
Kina
Påstan.mp3
(flagg)
Panda.dat
(våpenskjold)
«Ching chong your dog gone»
Kinakartet.jpg
Hovedsteder Stavanger

styreform=Norge bestemmer statsoverhodetittel=Diktaturisk Parti

Største byer
Innbyggertall ca 1 521 000 000 (en fjerdedel av alle menneskene i hele verden
Offisielle språk 1200 forskjellig dialekter Mandarin og Appelsin
Styreform Kommunist-kapitalistisk Nazivelde
Statsoverhode: Maos Lille Røde Kommunistiske Kinesiske Folkeparti for alle Kinesere!
Partileder: Formann Mao Se-Dong og mon-go
Selvstendighet 1949
Avhengig av Ris og pommes frites
Uavhengig av England og pakistan
Valuta Yuan, (2 yuan = 8 jiao. Det går 5 yuan på en dollar)
Tidssone Litt bak Russland, men mange timer foran USA
Nasjonaldag 26.desember.
Landkode Dragepust
Toppnivådomene .中國

«Hallo, Japan!»

- Forvirret rockeband på konsert i Kina

«Aldri smakt så gode lysestaker!»

- Quinx Pwhan Tui om Kina

«Hm Afrika»

- Christoffer Columbus på reise igjen

«Kunne ønske jeg hadde en Mang-Gang-Pang!»

- James Bond om Kinesiske gloser

«Jeg lagde alle mennesker ulike, men jeg ble sliten da jeg kom til Kina»

- Gud

«China is the best!»

- Donald Trump om Kina

Kina er verdens mest folkerike land. Hvert femte barn som blir født, er en kineser, og det blir født en ny kineser hvert øyeblikk. Kineserne er skjevøyde og gule, og som regel ganske korte. De skiller seg fra japanere ved at de kler seg mer normalt, de har mindre teknologi og flere drager. Landet er ujevnt befolket, folk bor spredt i innlandet, der det er massevis av natur (fjell, jungel, sletter, elver, sjøer og generell skog), men langs sjøen ligger det tettpakkede byer der folk nesten bor oppå hverandre. I Kina er alt stort, og det er mye av det. Dette gjelder mennesker, dyr, natur, kultur og historie. Det aller meste lages i Kina, og det eksporteres ut til hele verden.

Historie

Det var en gang et Kina men nå er det en kineser.

Quing-dynastiet

Quing-familien kom til makten omtrent 4000 år før Kristus. Quing Pa, lederen for familien samlet Kina i løpet av en periode på nærmere 35 år. I løpet av denne perioden klippet han aldri håret sitt (dette har senere lere som Harald Hårfagre kopiert, og det kunne de, for det var jo flere tusen år senere). Quing Pa fikk etter hvert uvanlig langt hår på på ballene ' på sidene, men ikke på toppen, siden han hadde måne. Han regnes i dag ikke bare som Kinas første keiser, men også som oppfinneren av pornoklubber. Quing Pa giftet seg med ali, og deres etterkommere styrte Kina i nærmere 1500 år, men han hadde for mange damer sammtidig så en av konene drepte han med gift. Spisepinner, risboller, bøker, og en uant mengde musikkinstumenter ble oppfunnet under Quing-dynastiet. Kina er en hu med idioter som er gule og ingen sjøner hva de sier.USA, også kalt Æmeriika og Das Dritte Reich, er en bananrepublikk med sjuk politikk som elsker å svarteliste alle og en hver og som virkelig er mot «krig og fred og politikk og sånn», men bare så lenge de selv settes i negativt lys. Folket er generelt glade i å forgude seg selv og har elendige kunnskaper om verden. USA har dessuten en tendens til å leke verdenspoliti. Dette er et ledd i deres plan om å få herske over hele verden (funnet opp av macgyver i år 0, den er lagd av en binders og brunost). Foreløpig har de klart det ganske godt, med dårlige Hollywood klisjeer i enhver søppel-film på kino. De hare på bling-bling hip-hop, noe som skader hjernen ved langvarig bruk. Ellers prøver de å gjøre alle i verden like fete som dem med sine hamburgere og McSpy, så de ikke føler seg så stygge.

Befolket at dekadente og meget sosialt bevisste mennesker. Grunnlagt av livredde og skremte europeiske flyktninger. Redde for det meste og har derfor masse våpen for å beskytte seg selv mot skurker, kommunister, mexikanere, europeere, australiere, kanadiere, asiater, restenavverdeniere og andre "terrorister"("terrorist" stammer fra ordet gummifrosker fant opp under ranet av lillestrømbanken i 1990). Ordet bli rett nå brukt som en betegnelse på små tilbakestående pakistanere som kaprer fly for å drepe seg selv og så mange andre som mulig) De har også lavest kunnskap om andre land og skikkesr. Dette til tross for at de leker verdenspoliti. De fleste amerikanere har en sterk frykt for muslimer og terrorister, de har også vansker med å se forskjellen mellom muslimer og terrorister. Amerikanere er et folk som liker å vise seg fram. The American Cream er å eie mest mulig av materielle goder. Disse godene innebærer: slaver, sjokolade, tobakk og våpen... Vent!... dette er jo ikke Wikipedia...

USA sies å være hovedstaden i Norge, men dette er helt feil. Usa er jo som alle vet hovedstaden i Sverige, noe som forklarer den lave IQ'en og de store hamburgerene.

Zhing-dynastiet

Den kinesiske muren er i dag blitt gjort om til verdens største vannsklie. Den er den eneste vannsklia som er så stor at du kan se den fra verdensrommet.

Zhing-familien kom til makten omtrent 2500 år før Kristus. Zhing Wo ble keiserinne ved å myrde den siste Quing-keiseren, og gifte seg med hans sønn, som ved et usannsynelig lykketreff døde et år senere, og etterlot keiserdømmet til Wo. Den myrdede keiseren ble oppbevart i risvin til skrekk og advarsel, så ingen skulle prøve seg på å ta makten fra Zhing-familien. Zhing Wo regjerte i 75 år, til hun døde av influensa. Hun var den enste Zhing-herskeren som fikk en rolig død, for alle hennes etterfølgere ble uten unntak myrdet av, eller på ordre av, slektninger som selv ville sitte på tronen. Dynastiet var preget av rask utskiftning av ledere, krig, sult og problemer. Kruttet ble oppfunnet i denne perioden, noe som førte til en enda raskere nedslakting. For å beskytte seg mot fiender utenfra Kina, ble den Kinesiske Muren bygget. Den siste Zhing-keiseren ble stukket ned i en sammensvergelse av 23 av sine rådgivere, den 15. mars 1500 før Kristus, og hele Kina trakk et lettelsens sukk.

Ming-dynastiet

Etter at Zhing-familien hadde utryddet hverandre, fant det kinesiske folk ut at de trengte en ny keiserfamilie. Etter 3 år med opptellingen av stemmer, vant keramikeren Ming Go valget. Han og hans etterkommere styrte Kina i over 2500 år. Keiserfamilien oppfant porselenet, og i løpet av de neste 2500 årene ble nesten alt i Kina laget av porselen. Fyrverkeriet ble også oppfunnet, og i kombinasjon med skjørt porselen ble Kina jevnlig gjenoppbygd. Gjenstander fra Ming-dynastiet, vanligvis vaser, er i dag usedvanlig verdifulle og dyre, siden det er så få av dem igjen. Ming-dynastiet regnes som Kinas storhetstid, etter det, gikk det bare nedover.

Den lange kinesiske vannsklie

Den lange kinesiske vannsklie er verdens lengste vannsklie. Den er så lang de som kjører den må ha med matpakke for flere dager.Vannsklien er litt kjedelig noen ganger for den går lit opp så du mister farten Vannsklien er over femstusen mil og det tar 100 døgn å kjøre den.Det er spesielt slitsomt for de som skal filme deg når du kjører. Du må stå halve livet ditt i kø hvis du vil ta den!


Ping dynastiet.

Ping-familien kom til makten ca år 1000, og beholdt makten frem til 1800, da Kina ble en britisk koloni. Under deres styre gikk det nedenom og hjem med Kina, og det eneste Ping-dynastiet bidro med til historien var oppfinnelsen av Ping-Pong.

Noe senere har en i Norge funnet opp noe frokostgodtergreier som ligner på hvetenøtter, men uten denne ekle brune skorpen som hvetenøttene er kjent for. Heter Ping. (puffet ris )

Kinas leder, Mao Se-Dong. 116 år gammel.

Kolonitiden

På 1800-tallet seilte de overlegene Europeerne rundt i verden, og stjal land ved bruk av flagg. Hver gang de oppdaget et nytt område, stakk de et flagg i det, og fikk juridisk makt over det. Etter europeiske lover, naturligvis. England oppdaget flest land, blant annet Nord-Amerika og India, og nå også Kina. Kina var en koloni i 150 år, til de fikk selvstendighet i mellomkrigstiden.

Mao-perioden

I 1935 bestemte kineserne seg for å jage engelskmennene ut av landet. Etter et vellykket opprør, ble det arrangert valg, og lederen for opprøret, Mao Se-Dong, og hans parti fikk 99 % av stemmene. Mao var mest kjent for å være første person som svømte mellom Kina og Japan, før opprøret. Det ble bare ett valg, for straks Mao fikk makten, beholdt han den. Kina ble kommunistisk fra en dag til den andre, og i løpet av to år, var hver eneste kineser en Mao-kloning. De gikk i de samme klærne, klipte håret på den samme måten, og leste den samme boken som Mao. Med kommunismen kom det ikke bare kinesisk selvstyre, men også sensur av alt, propaganda i massevis, og en hel rekke problemer. Maos styre har til tider vært dårlig, men likevel elsker kineserne ham. Mao dyrkes som en gud, og er fortsatt leder i Kina, tiltross for at han er over 100 år gammel (født i 1893, regn det ut selv). Mao har også skrevet Kinas offisielle bibel, Den Lille Røde Boken som inneholder mange Råd, Vers og Andre Ting som Du BØR kunne Utenat (som regel forkortet til ”Maos Lille Røde Bok”).

Tips

Rødt er alle kineseres yndlingsfarge. Uten unntak.

Mikke er så eid av den kinesiske presidenten. Et oppdrag nå i 2020 er at Mikke skal finne Vladimir Putin, spenne ham i magen, og sette en kyskhetsring på ham. Mikke Mus ante om et slikt opdrag, og fjernet derfor all mulighet for å få visum til Russland.

den kinesiske julenissen gir deg ikke gaver

Kultur

Kinas statsreligion er Maoisme. Dette er dyrkningen av Mao, Kinas leder, som står sentralt i denne religionen. Faktisk så sentralt at det er det eneste religionen går ut på. Kina har likevel bevart en del av sine gamle skikker og overtro. Vanlig overtro er å ha minitempler i hagen, og begrave familiemedlemmer i en masegrav under den. Da tror kineserne at forfedrene vil bli å beskytte huset. Minitemplet ender etter hvert opp på en kolle, ettersom flere og flere lik blir dyttet inn under det.

En annen ting som er bevart, av rent praktiske grunner, er skriftspråket. Av mangel på et alfabet, består skriftspråket av ord, med forskjellige små bilder for ordene. Det tar nærmere 15 år og lære seg å skrive kinesisk, og kineserne kan derfor ikke skrive eller lese riktig før de er nesten 20 år gamle, en fordel er at skriftspråket er likt i hele landet, for talespråket har så forskjellige dialekter, at det er som å ha en polakk og en nordmann snakke til hverandre, de skjønner ikke et kvidder.

Alle i Kina trener en form for kampsport. Det er en del av utdannelsen i grunnskolen, for å kunne forsvare seg selv. Men når alle rundt deg også kan det, er det eneste som skjer at enkle ting som å nappe en veske utvikler seg til slag som kan ødelegge to kvartaler. Gamle kinesiske damer er de sterkeste. De er små, og ser uskyldige ut, men kan kverke enhver utlending, og de fleste kinesere med bare fingrene.

Natur

I Kina har de nesten all slags natur. Landskapet er ekstremt variert, fordi det er så stort. Noen steder er det vått, og noen steder ikke. Fra fjellene renner det store elver som holder liv i de bøndene som ennå ikke har reist til byen. Elvene i Kina heter Gule Elv, Grønne Elv, Blå Elv, Røde Elv, Hvite Elv og Beige Elv. En spesialitet ved Kina er at det finnes magiske kilder overalt. Når noe eller noen drukner i en kilde (kildene er ikke særlig dype, men de kinesiske svømmeferdighetene er heller så som så), vil alle som faller i kilden få skikkelsen deres når de dusjes med kaldt vann (f.eks en person som faller i en kilde der det først druknet en skillpadde, vil bli til en skillpadde når han eller hun kommer i kontakt med kaldt vann. Varmt vann vil ha motsatt effekt). Det vokser bambus i Kina. Bambus er lange rør, som vokser en meter i timen. Du kan både se og høre den vokse, og dette er en stor turistattraksjon. Bambusk er en mindre kjent vekst, men den finnes også i Kina, og har spredd seg via Russland helt til Europa, der den er blitt et kjempeproblem.

Dyreliv

Det største dyret i Kina er drager. De er ekstremt lange, blir ekstremt gamle, og puster ild. Det er ikke så mange av dem igjen vilt i Kina, på grunn av stor handel med skinn, tenner og andre kroppsdeler av drager. Det foregår ulovelig handel i hele Kina, under nesen på myndighetene, som enten ikke har luktesans, eller simpelthen snur ryggen til lukten. Dette gjelder også for panda, tiger, løvehare, trefisk og knuregnager. Utenlandske organisasjoner vil gjerne hjelpe, men kineserne nekter for at de har et problem. Denne situasjonen har vært fastlåst siden 1985, og stadige meglinger pågår.

Advarsel

I Kina må man ikke spise opp alt på tallerkenen sin. Det er en grufull fornærmelse. Du må alltid la det ligge igjen minst 10 % av maten, selv om porsjonene er ørsmå og du holder på å sulte i hjel.

Et annet utbredt dyr i Kina er hippiene, som er store frosker med vingespenn på 4- 37 meter. Detter er fryktingytende dyr som bare finnes på nordpolen i Kina. De lever av mannepiss og trefisk. Hestefrosk er også en del av kostholdet. Hippiene skaper ofte problemer for den lokale befolkningen i Burundi og Mongolia. Hippiene har drept mange av befolkningens esler og er fryktet for sitt store venstre-øre.

Mat

I Kina lever alle, absolutt alle, av ris. En ganske stor del av Kina brukes til å dyrke ris, og kineserne spiser ris morgen, middag og kveld. Kineserne spiser ris med spisepinner, og plukker opp ett og ett riskorn. Måltidene i Kina tar laaang tid, og varer ofte hele dagen for noen.

Den mest populære festmaten i Kina er lykkekaker. Det er kaker som folk stapper spådommer inn i før de blir stekt. 75 % av alle Kinas synske personer har en fulltidsjobb med å lage lykkekakespådommer. De resterende 24 % er ansatt av partiet til å finne ut hvordan de kan beholde makten lengst mulig. Ingen vet hvor det ble av den siste prosenten.

Kinesere liker også veldig godt katter og hunder eller som blir kalt mjau mjau og voff voff. Så du kan dra til Kina og si dette: peke på deg selv og rør rundt magen å si: Mjau Mjau og Voff Voff.

Kinesiske Gloser

 • Lang-Tung-Ting – Jernbane
 • Tom-Peng-Pung – Fattig
 • Mang-Gang-Pang – Maskingevær
 • En-Gang-Pang-Stor-Bang - Rakettkaster
 • Dum-Stor-Ting-I-En-Ring - Sumo Bryter
 • Sing-Song – Karaoke
 • Fang-Hai - Fiskeri
 • Qu-Ru-Ka – Landbruk
 • Lang-pang-Stang - Gevær
 • Dong-Li-Dong - Mentalsykehus
 • Lang-Trang-Gang - Korridor
 • Lang-Ding-Dong - Guttetiss
 • Tam-Pong-Gang - Jentetiss
 • Tung-Tute-Ting - Tog
 • Eng-Fin - Plen
 • Eng-Pang - Byggeplass
 • Eng-Sang-Fin - Konsertplass på plen
 • Eng-Pang-Fin - Ferdigstilt byggeplass
 • To-Stor-Ball- Rumpe
 • To-Små-Ball - Baller
 • En-Stor-Pang - The Big bangLand i Asia
· Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Bahreïn · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Filipijnen · Georgië · India · Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kirgizië · Koeweit · Laos · Lengevekijstaan · Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Noord-Korea · Nynorge .Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Palestina · Pakistan · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tadzjikistan · Taiwan · Thailand · Tibet · Torarnistan · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten ·Viet Nam · Zuid-Korea ·
.