Kjartan Salvesen

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Kjartan Salvesen vant Idol med overlegen margin i 2004. Aldri har noen fått så mange stemmer i et tv-program. (Selv ikke "Skal vi danse-Flatland"..) Seieren kom overaskende på mange, da mannen var tonedøv, gammel, krokrygget og dverg. I etterkant viste det seg at Kjartans seier kom som følge av en grov feil i tellesystemet til Tv2. Den fatale feilen gjorde at det ble oppgitt at Kjartan fikk 400 000 stemmer. Fakta var at han fikk 4 stemmer. Alle fra hans nabo Tove.

Kjartans stjernestatus fikk en liten knekk da hans mestselgende singel "Standing Tall", viste seg å være ren plagiat av Sputniks monsterhit "Skilles Johanne". Som straff måtte Kjartan gå med Sputniktruse utenpå buksa i hele 2005, samt være med på hele turnèen til supertrioen Sven-O, Cowboy-Laila og Sputnik. Fra Toten i Sør til Løten i Nord. Kjartan var forøvrig med som sceneteppe-ansvarlig.

Etter kjempesuksessen med debutalbumet, sto 42.plassen på Norsktoppen oppført som høydepunktet i Kjartans karriere så langt. Overaskende nok fikk han ikke fornyet platekontrakten sin hos SonyBMG. En liten trøst var tilbudet om platekontrakt fra legenden Christian Stenseng og hans plateselskap "Partyboy recordcompany & glamourmodel-management AS". Dette tilbudet takket han nei til, og flyttet over dammen. Der kjøpte han seg gitar til hele 99 Dollar og begynte samarbeidet med PK Ottestad. PK Ottestad som var 3 kvartaler unna, da 5 andre låtskrivere samarbeidet om å skrive en av Robbie Williams middelmådigheter. Ottestad har forøvrig skrytt på seg at han var kun 2 kvartaler unna da dette skjedde.

Etter å ha samarbeidet med verdenskjente musikere (banjo-kari) og låtskrivere (sputnik) verden over (stavanger, sandnes, oslo s, danskebåten..you name it!) er Kjartan nå klar for sitt neste album. Ryktene (ref: kjartan) sier at det kommer til å bli spektakulært bra og at det allerede snakkes om Grammy i miljøet.

Be aware!

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!