Kjeks

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Gå til: navigasjon, søk

Kjeks kommer av det latinske ordet Kjeksus Smuldrus, som i overført betydning står for «smuldrende bakverk som er veldig tørt og sprøtt». Kjeksen ble oppfunnet for lenge siden, det tidligste eksemplet på kjeks er datert til år 0 e.kr, da en gjeng religiøse folk forsøkte å lage kneipbrød. Mangel på gjær og hevingstid skapte det vi i dag kaller for kjeks.

Kjeks har hatt en viktig posisjon politisk og militært. Kjeks ble forsøkt brukt under Vietnamkrigen på 1850-tallet, da det amerikanske luftvåpenet forsøkte organisert bombing med kjekspakker. Lite visste de at kjeks faktisk er spiselig, selv om den til da hadde blitt brukt utelukkende av asiatiske barn som trente seg opp til å kaste ninjastjerner. Dette resulterte i en matkrise, og mange vietnameseres liv gikk tapt i en enorm fedmebølge som slo landet. Det problemet ble løst ved at fettet til de avdøde vietnameserne ble omgjort til fettballer, og brukt som våpen mot de amerikanske luftstyrkene.

Senere har kjeks blitt brukt som proviant i krigssammenheng, og mang en soldat har fått tilbake livsgleden av å finne en pakke Ritz i skreppa si.

Det er også verd å nevne at forsøk på å avskaffe bokstavkjeksen er blitt brakt til høyesterett og avslått. Mang et slagkraftig politisk utsagn har blitt skapt av bokstavkjeks, og begrunnelsen for avskaffelsen skal ha vært at slibrige meldinger skrevet med bokstavkjeks vakte stor oppsikt på slottsplassen sommeren 2007. Da kongen kom ut på verandaen tidlig om morgenen satte han nesten kaffen i vranghalsen da han så meldingen, en melding som kun han fikk lese, siden han iverksatte opprydding av slottsplassen med 6. gardekompani, populært kalt kost og støvbrettkompaniet, i front. (6. gardekompani har tidligere vært ansett som en myte, men nå utøver de drillshow sammen med gardens drilltropp, bare med kost og støvbrett i stedet for gevær.)

Newcookie.gif Noen spyr ut en halvspist kjeks til deg fordi du leser denne artikkelen!!
Gå til skogen og dø.
Personlige verktøy
Vis og manipuler namespaces

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Prosjekt
Søsterprosjekter
Praktisk
Del
Verktøy
På andre språk