Lama

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Lama
Lamaen, et elegant og vakkert dyr.
Lamaen, et elegant og vakkert dyr.
Vitenskapelig(e)
navn:
Lama glama
Norsk(e) navn: Lama
Hører til: Kameler (eller er de sauer?)
Antall arter: 1 ½
Habitat: Høyland
Utbredelse: I fjell og heier i Sør-Amerika, samt "alternative" gårdsbruk i Norge.
Delgrupper: Den er også blitt funnet i lokale sandkasser, noen ganger opp ned i et tre.Dalai Lama

«Du store alpakka!»

- Morten Abel om lama

Lama er store kameler(?) som kommer fra jungelen, de liker papp (særlig grandiosa) med en halvliter ved siden av. Dette er også favorittretten til mange andre arter, som otre og spagettimonstre. Lamaer er som du kanksje vet fredet og det er straffbart å drepe/slakte/spise Lamaer.

Typisk lama

Lama som uttrykk[rediger]

Rundt år 2000 begynte en gruppe ungdommer med uttrykket "jeg er en lama" som nå er blitt et veldig utbredt uttrykk. Uttrykket er senere blitt regnet som et av verdens mest humoristiske og skal snart legges inn som sitat på Historisk Museum i Oslo. Man har også i de seinere årene begynt å lage Lamamunn, det er svært få MENNESKAR som greier dette. Men de som greier det stammer fra den forvokste, fluffy lamaen Olgaman. Nyere forskning viser at lamaer er blant verdens smarteste dyr, siden en gjennomsnittlig lama har en iq på 2400. Lamaer er også utrolig flinke til å danse og er regnet som et av vardens mest talentfulle danse dyr. De kan også spytte deg i øynene og sparke deg i ballene Kursiv tekst

Lama i krigstid[rediger]

På 1700-tallet var lamaen et vanlig trekkdyr for kanoner i diverse slag i de sveitsiske Alpene. I senere år har forskere utnyttet og forbedret deres evne til å spytte, og lamaer ble med suksess brukt som erstatning for automatvåpen under 1. verdenskrig. Hitler rir på de fleste Bilder på en Lama fordi han likte rytmene og sjarmen. Noen av laman var i stand til å jakte på dansker, men det var bare en spesiell type lama som gjorde det! Tamahama lamane var de som jaktet på dansker, når du først hadde greide å fange et sånn dyr ( dansken). Hadde du nådd målet i livet, og du går over i fasen Buddha eller Shimuslim. Men dette var jo bare under krigen da, i dag er det andre tider ;) Den mest kjente lamaen heter lami.

Atferd[rediger]

Lamaer hopper veldig mye, og når de hopper så blir halsen gradvis 1 cm lengre for hver dag de har hoppet i strekk. Så hvis en lama hopper litt for mye, så blir halsen så lang at den knekker. Da er det veldig viktig at du er i nærheten og kan sette hodet på igjen. Alternative måter å gjøre det på kan være å bruke lim, bandasje eller ull. Fordi ull fester fibrene i halsen godt sammen. Lamaer liker også smultringer veldig godt, og det kan gjøre at de blir aggressive hvis du er i nærheten av dem med en smultring og de ikke får smake. De fleste lamaer er sinte på folk som heter Gaute, Paul eller Christoffer, men du må ikke dømme dem for det, fordi det er ikke deres feil... De er ellers noen dyr som liker veldig godt å bli koset med, og de liker at du klør dem midt på ryggen.

Generell Fakta[rediger]

Lami er råtøff. Han er verdensmester i jelly dacing, en sport oppfunnet av den hellige Jubbur. Lamaer er mentalt ustabile, og har tenner under skinnet. Hvis du roper tiss til en lama, så spytter den deg i øynene, og biter deg med rumpa. Lamaer liker å dra på strender, se på oppussingsprogram og sitte og kalle seg en gul banan i undertøy. mmm jødetiss #allahuakbar

Lamaer som slaver[rediger]

Lamaene var slaver fra 1300-tallet til midtpå 19-pil-og-bue. De slavet hos 7-Eleven, og ble bortført i 1437 av Narvesen. Narvesen bruktte Lamene til å dyrke spaghetti og brunost. Lamaene ble brukt som slaver på grunn av de lange halsene og føtterne deres, de så ikke ut som vanlige sauer derfor måtte de utnyttes.