Laos

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt.

lоҷиs
Glaos
Laos har ikke flagg stor
(våpenskjold)
«en for alle, 50 mot en»
Hovedsteder laos city
Største byer
Innbyggertall 32 eller 135670
Offisielle språk Variant av spynorsk
Styreform cat fight
Statsoverhode:
Statsminister: Shrek
Selvstendighet Er ikke selvstendig
Avhengig av
Uavhengig av sverige
Valuta laoske kroner
Tidssone Litt bak Russland, men mange timer foran USA
Nasjonaldag 7.desember
Landkode
Toppnivådomene Internett kommer om ett års tid, i februar 2018.
Nasjonalsang:
«ja vi puler horer på gaten»

Republikken laos , inntil 1988 kjent som den laosiske jødiske sosialistiske kristnedrepende pleietrengende republikk, er et land. Navnet kommer av hva grunnleggeren og hans kone sa de gjorde like etter at de oppdaget denne avsidesliggende jungelflekken; "Vi la oss".

Geografi[rediger]

laos er et stort land og er den største nasjonen i laos etter areal. Den er dekket av fjellkjeder som Doping everst i øst som har noen av de høyeste fjellene i verden utenfor Galdhøypiggen, og mer enn femti prosent av landet ligger 3000 meter under havet. Rævsprekk-elven utgjør grensen med kina.

Historie[rediger]

De første menneskene bosatte seg i landet var svensker det er derfor gjennomsnitts iq-en er 23.653. Etter tven kom til landet har det vært svært mange forskjellige ledere og styreformer, men har for det mest tilhørt Det Svenske Kongeriket.

Potato 2.gif Stop hand transparent.gif "Watcha lookin' at, ya hockeypuck?" Stop hand transparent.gif
Denne artikkelen er så dårlig at den vil bli hjemsøkt av selveste Herr Potethode! For å gi Herr Potethode fred i sjelen sin, kan du skrive om hele artikkelen. Eller i alle fall deler av den.
Vær tøff og GJØR DET !!!
eo:Laoso