Lars Monsen

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Lars Monsen med kjempe-iPod på hodet

«Monsen og Nansen og i, reiser til en pol med fly. Vi drikker og fester til morgengry, "oppdagere" ja det kan du si.»

- Jonas Lie om "Oppdagerne" Monsen og Nansen

«En oppdager er en som ofte seg en dram tager, men ikke Monsen han er nonsense,»

- Henrik Ibsen om Lars Monsen

«All you need is some bamsemums.»

- Lars Monsen i klagebrevet til Nidar

Lars Monsen er hovedpersonen i den norske TV-Serien 60 minutes. Lars digger også å høre på musikk lagd av dagens mest populære artist, nemlig Ole Bull.

Lars Bjørnetann Ildmann Voff Monsen, blant inuittene på Grønland kalt aʁaʁɨ-tɨqɨχ-tɨ-mkɨn som betyr Stor Mann, Store Sko. Lars Monsen er til vanlig bosatt på Nordpolen, og er isbjørnenes fremste talsmann i området. Han er også ofte å se i hans helt private by, Lars Monsen City, hvor han prøver å få litt fred. Lars Monsen er også forfatteren av Bibelen.

Historie

Sagaen om Lars Monsen er en lang og spennende historie. Helt siden han var liten kunne han kommunisere med dyr på hele 5 språk, nemlig norsk, rovdyrisk, nøttisk, bjørnisk, og arabisk. Han pleide også å snakke med trærne på løvisk. Allerede når han var 6 skrev han en stil på skolen, denne stilen kjenner vi i dag som fjellvettreglene. Det ble sagt at en lille gutten med hår på brystet, og stemme grovere enn en bjørn var villmarkens sønn.

Det viste seg å være sant. Lars vokste nemlig opp og ble skogens konge. I motsetning til sin bror Otidemann, som er kongen av TV-Shop. Straks Lars hadde tid, så dro han med seg fiskestangen, kniven, teltet og skjegget, for å besøke sine venner i skogen., bjørnen, reven, Gollum og trærne. Lars ble motatt som om han var deres egen. Han trivdes så godt at snart var han knapt noen minutter i uka tilbake i sivilisasjonen. Han hadde jo tross alt alt han trengte; et par never og en fiskestang.

Man har lenge trodd at ekkoet er et naturlig fenomen. Men Lars Monsen har i nyere tid stått fram og innrømmet at det bare har vært han som har kødda med oss.

Lars viste seg etter hvert å bli en barsk, råsterk manne-mann. Ingen i skogen turte å bråke med unge Monsen. Innen han var fylt 18 hadde han drept 3 bjørner som trodde de kunne bølle med han. Den første hadde han kuttet strupen på, den andre hadde han knekt nakken på, mens den tredje spiste han levende. En av dem er i dag jakka hans.

Når Monsen har med seg gevær i skogen så er det ikke for å skyte bjørn, men for å skyte varselsskudd, for å gi dem en sjanse.

Lars er først og fremst kjent for sine lange vandringer på kryss og tvers, og for å være fasiten det amerikanske forsvaret brukte da de utviklet GPS. - Men han kurser også mennesker i hvordan man skal overleve i naturen. Hvis du er interessert anbefales det å ta et overlevelseskurs først. For Lars er jævlig hardcore! Det sies at han la på seg 9 kilo da han var på overlevelsestur med marinejegerne.

Lars Monsen har også en ukjent lillebror, nemlig Nils Monsen. Nils bor for tiden i samenes hovedstad, Karasjok. Nils pleier også å dra på oppdagelsesreiser, men bare til Hansa Barii i Finland. Nils' kone, Bertine, lever ikke sammen med sin mann. Hun bruker mesteparten av fritiden sin på å ha naturlige affærer med Lars.

Fakta om Lars Monsen

Clown chili peppers.jpg Klovnealarm! 
Listeklovnen har vært på ferde igjen!
Se flere lister...


 • En gang forsøkte en rev å stjele mat fra Lars Monsen. Like etterpå fyrte Lars Monsen opp reven og røyket den i ett drag.
 • Virvelvinden var i utgangspunktet helt vanlig vind, helt til den traff det krøllete håret til Lars Monsen.
 • Grunnen til at vannmagasinene nesten er tomme, er ikke fordi det har vært lite nedbør. Det er Lars Monsen som var tørst.
 • Om Lars Monsen skulle vært med i et VM, måtte det blitt døpt om til Lars Monsen Mesterskap. Hvis Lars Monsen skulle blitt med i Olympiske Leker, måtte det bli døpt om til Olympisk Alvor.
 • Lars Monsen kan drukne fisk når han ikke gidder å bruke lommekniven til MacGyver.
 • Bjørner frykter lukten av Lars Monsen.
 • Grunnen til det uvanlige mildværet i Alaska for noen år siden skyldes ikke klimaforandringer, men at Lars Monsen tok av seg sokkene sine.
 • Lars Monsen utalte en gang at han var redd han måtte gå. Dette er eneste gang Lars Monsen har vært redd.
 • Lars Monsen er den eneste som har drept en grizzlybjørn med dens egne tenner.
 • Lars Monsen kan sluke en 5 kilos gjedde. Om han vil, kan han også sluke enda større gjedder.
 • På den 8. dagen, skapte Gud Lars Monsen ut av et ribbein fra en sabeltanntiger.
 • Om Lars Monsen går igjennom isen, så biter han seg fast i bunnen og venter på våren.
 • Før Lars Monsen ble født, så fantes ikke skogen.
 • Da Lars Monsen var to uker gammel, lærte han sin mor å steke tryter på bål.
 • Lars Monsen er et resultat av en jomfrufødsel mellom Sverre M. Fjellstad og en Grizzlybjørn.
 • Krøllballen som Lars Monsen har på hue, er ikke vanlig hår. Det er fiskestangsnører i størrelse 0.10 - 0.90, lengde 200meter, uovervinnelig styrke. ABU har lenge prøvd å få til en avtale om å selge Monsen-snøre, men alt de har fått tak på er et 50 meter langt ballehår.
 • Lars Monsen har ikke med seg boksåpner på tur. Han spiser hermetikken hel.
 • Ulvene lager bål for å holde Monsen unna.
 • En gang Lars Monsen hadde analkløe, så fant han ut at et jordrottepar hadde laget reir i trusa. Lars Monsen valgte å la naturen gå sin gang, syv velskapte jordrotteunger kom til verden. Det er usikkert om ungene nå har forlatt reiret.
 • Lars Monsen har hatt snøballkrig med seg selv i helvete.
 • Lars Monsen gjør opp ild med bare hendene. Også i regnvær!
 • Lars Monsen ble ikke født, han gravde seg ut.
 • Månen går ikke i bane rundt jorden, den går i bane rundt Lars Monsen.