Led Zeppelin

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Led Zeppelin er verdens beste band! De ligger like over Daze, som holder 13. plass på listen som er like under Pink Floyd som er nest best og ligger 20 plasser over. Led Zeppelin deler sin plass med Vikingarna. De ble dannet av Robert Plant (Se Gud eller Chuck Norris, som han er minst like godt kjent som) og Jimmy Page (se MacGyver).

Fra konserten bandet holdt for Chuck Norris. Som dere ser er det bra futt i lungene hans.

Bandet blir dannet[rediger]

De ble dannet i 1967 etter at Plant og Page var på luftballongtur over River Thames. Der møtte de John Bonham som var på tur i luftskipet sitt som han hadde fått av faren. Derav navnet Led ZEPPELIN (-Zeppeliner) Senere møtte de John Paul Jones som satt på ryggen til Karlsson På Taket. Karlsson fikk først tilbudet om å bli bassist i bandet, men takket nei, ettersom John Paul begynte å grine ganske høylytt (faktisk så høyt at mange av folkene som svømte rundt i elven under skvatt så voldsomt at de fikk hjerteinfarkt og druknet). Grunnen til at han begynte å grine er selvsagt at han ikke fikk tilbudet før Karlsson. Da var alle medlemmene på plass og alt de trengte nå var en manager. Bonham foreslo først Lars Monsen, men John Paul begynte da og grine igjen fordi at han var allergisk mot hunder, så Page foreslo at de skulle ringe Karlsson På Taket, og denne gangen takket han ja.

Konseptet med det bandet er at en langhåret mann i trange bukser synger egenlagde gospelsanger. Nøttene skal også være veldigt nær scenen. Om dette er din greie, så hører du ikke på Radio Soft, for den kanalen finnes ikke mere. Hør heller på P7-Klem.

De første utgivelsene[rediger]

Det første albumet til Led Zeppelin blir som oftest bare kalt for Led Zeppelins aller, aller første album, men egentlig het det "Hit be baby one more time". Av sanger på dette albumet finner vi "You Wanna Have A Good Time Or A Bad Time?", "Babe, I Hate You So Much, But Still I Don't Wanna Leave You" og "Communication Breakdown, Then Call Telenor God Dammit". Dette albumet solgte i 12345678 eksemplarer verden over, før den ble tatt av markedet da folk forsto hva sistekuttet "How Many More Times" egentlig handler om.

Det neste albumet "II" ble ikke like populært som det forrige. Her var de mest populære sangene "Whole Lotta Fuck, Moby Dick" og "Brainbreaker". Led Zeppelin er mest sannsynlig det eneste bandet i verden som hoppet over tredjealbumet.

IV Album[rediger]

Bandets største hit kom på dette albumet: "Stairway To Hell". Spilles den baklengs kan du så vidt høre en syk tekst om en dame som kjøper en trapp til Himmelen og en fyr som undrer seg. Spilles den rett vei hører du at Chuck Norris banker livskiten ut av "Sweet Satan".


Berømte konserter[rediger]

30. februar 1979 holdt Led Zeppelin en bursdagskonsert for Chuck Norris. For å gjøre konserten ekstra spektakulær ble den holdt oppå en Zeppelin (luftskip). Men denne ble tatt av vinden og holdt på og styrte ned i folkemengden som sto under. Hadde det ikke vært for at Chuck Norris blåste den tilbake på bare et innpust hadde det endt med katastrofe. Led Zeppelin har også hatt en gjenforeningskonsert med originalbesetningen. Denne ble holdt i 2007 i Himmelen med Gud på tamburin og Karlsson på Taket som æresgjest. Blandt kjente gjester var Jesus, 2pac (som ble kastet på dør pga. rapping), selvfølgelig Chuck Norris, som hadde hoppet over Himmelporten og St. Peter.


Bandet blir oppløst[rediger]

I 1989 døde Karlsson i en slåsskamp med en drita full Bonham, som døde av alkoholforgiftning to dager senere. Da så Robert Plant ingen annen utvei enn å oppløse bandet.