Lekser

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Lekser eller 'hjemmearbeid' (ofte også kalt slaveri) er ubetalt arbeid som skoleelever blir pålagt av skolelærerne sine. Enkelte ekstremistgrupper hevder at lekser har en dannende funksjon. Mer defensive røster påpeker at skolen har for lite ressurser til å pålegge lærere å følge opp elevene i alt arbeidet de gjør. Empirisk forskning viser imidlertid utvetydig at lekser innskrenker barn og ungdoms fritid utenfor skoletida. Lekser er kanskje den verste torturen et barn kan få. Lekser er for noen idioter som ikke har et liv. Ikke bare det, men det er heller ikke sunt for hjernen til et barn. Det sies at hjernen begynner å spise seg selv når den gjør lekser.

Leksene er til for å hjelpe lærere som ikke gidder å gjøre noe selv. F.eks. historielekser lages av lærere som vil finne ut noe om historie, men ikke gidder å lese bøker eller søke på Internett. Da får de elevene til å arbeide for dem slik at elevene kan gi svar på det læreren burde kunne fra før. Når lærere gir en lekse skriver de hva de vil ha ha svar på, foreksempel oppgaver eller spørsmål, på en lekseplan, og alle elevene begynner å jobbe for læreren i en zombiefase. Så finner læreren den leksa de liker best og bruker den, isteden for å gjøre oppgavene selv. Av og til bruker de flere lekser, men det gjelder stort sett norsklekser.

Når lærerne syns at elevene gjør leksearbeidet for dårlig, gir de dem prøver som skal minne elevene om hvor dårlig de jobber. Elevene får aldri muligheten til å gi lærerne prøver for å vise lærerne at også de har manglende kunnskaper. Eksempler på lekser er mattelekser, historielekser, norsklekser og samfunnsfag-lekser. Noen personer har blitt syke av lekser, og har blitt lagt inn på et galehus mens andre har tatt selvmord. Forskere tror at hvis de kan plante et lite "leksikoninne" i hodetlærerne hadde barna sluppet lekser. lekser er også unødvendig arbeid ettersom at lærerne, allerede før de har lest besvarelsen, har bestemt seg for om den er bra eller ikke.

Lærere elsker også å gi karakterer på lekser og sjekke etter feil. Dette gjør de med en liten radar de får plantet inn i hodet på Lærerhøyskolen. Radaren leter etter perfekte setninger og markerer de som feil.

Lekser ble oppfunnet under første verdenskrig. Det var en av de brutale måtene for Sentralmaktene å torturere krigsfanger på og etter krigen var det blitt en vane. Derfor er lekser fortsatt en vanlig og lovlig torturmåte.