Liberalistene

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

De liberale, Libaristane,
Liberalistene

Liberalistene logo.png

Leder forvalteren til investeringsfondet Liberalistene AS
Partisekretær regnskapsføreren til investingsfondet Liberalistene AS
Grunnlagt 2014, Kardemommeby
Hovedkvarter Brannstasjonen i Hå
Ansatte Libertinius, Sløseriombudsmannen, Per Sandberg
Antall medlemmer 1500
Ideologi kapitalisme
bitcoinisme
anarki
Tilknytta individet?
Nettsted liberalistene.org

Liberalistene (forkortes til Li, litium) er et liberalistisk politisk parti i Norge, grunnlagt i 2014 og offisielt tillatt ved slutten av 2016. Frem til da har organisasjonen vært forbudt av Valgdirektoratet som anså ideologien som et trussel mot etablerte norske verdier. Partiet er jo mot proteksjonisme av Jubelsalami og for privatisering av Galdhøpiggen. Partiets alternative statsbudsjett går ut på å selge øyene utenfor norskekysten til utenlandske investorer. Partiets leder er rogalending, og har brutt med partiets tradisjon å drive kontor i Kardemommeby. Det sies at partiets sentralstyre avholder møte på en brannstasjon i kommune.

Partiet er kjent og beryktet for gratis pizza på sine Liberale Aftener. Selv om medlemmene varsler nye medlemmer med strengt ansiktsuttrykk at det er "ingenting som heter gratis", ler de selv høylytt om utsagnet og spanderer de på et stykke pizza uansett. Nye medlemmer skal ikke be om ananas på pizzaen. Dette er en test: velger man bort ananas som topping, har man bestått opptaksprøven. Ber det nye medlemmet likevel om ananas, må vedkommende stå for kveldens utgifter som straff.

Ideologi[rediger]

Partiets medlemmer ønsker å gå tilbake til opplysningstidens tradisjoner. På det årlige landsmøtet kommer delegatene gjerne høytidelig kledd, i bunad eller liturgisk alba. De benytter seg av riksmål eller dansk når talene holdes. Målet er i hvert fall å uttrykke seg på en så akademisk og pompøs måte, at kun de mest liberalistiske skjønner hva som blir sagt. Da spiller det en liten rolle om man stemmer for eller mot de foreslåtte resolusjonene. Sentralt i partiprogrammet står blant annet at:

  • sexkjøp skal være lovlig med narkotika og kryptovaluta som anerkjent betalingsmiddel
  • enhver kan få lov å bygge kjernekraftverk i hagen
  • abort inntil 12 uker etter fødsel
  • fri fartsgrense på Ring 3 og E39
  • søndagsåpne tollstasjoner

Partiet beskriver seg selv som en organisasjon som vil påtvinge frihet på individer uten tvang. Statens makt skal begrenses til kun 1 lensmann per kommune som er politiker og dommer samtidig. Det offentlige papirarbeidet kan gjøres av billige studenter. Faste ansatte i kommunen, med unntak av lærere, pensjoneres kollektivt eller får tjenestegjøre i militæret.

Historie[rediger]

Alt begynte med en spøk mellom Per Sandberg og Jan Vindenes på pubben. Under slagordet "No ska vi ha det steike artig!" bestemte de å produsere en ny ølmerke under navnet "Liberalisten". Meningen var å frigjøre friske ideer i hodene til folk flest med akoholprosent på hele 41%. Det tok ikke lenge før politiet og mattilsynet kom og tok i beslag produksjonen og omsetningen. Dette sjokket kom så brått på de to at de bestemte seg å kjøre landet rundt for å samle underskrifter til et nytt politisk parti. Etter at de først fant ut at registrene i Brønnøysund ikke lå i Oslo, slo panikken til: førerkortet var jo tatt og Sandbergs iranske kjærest kunne ikke kjøre etter Ayatollahs ordre. Da bestemte Vindenes å seile til Nordland og samle underskrifter i hver havn. De klarte å jukse til seg signaturene ved å hevde at de var frivillige for en innsamlingsaksjon til sjømannskirka i Teheran: de fikk til slutt nok signaturer for å registrere partiet og nok penger til å dekke reiseutgiftene, sakskostnader og restaurant- og femstjernes hotellophold.

Siden har partiet deltatt i alle valg, og klarte det å oppnå akkurat nok stemmer for å beholde partistøtten. Da blir det enda mer steike artig på polet.

Se også[rediger]