Lotus (bilmerke)

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Lotus - Kjent Britisk Tupperware[rediger]

Underdimensjonert britisk plastbil, konstruert av Colin Chapman. Lotus er forkortelse for "Lots Of Trouble - Usually Serious".

I 1996 ble aksjemajoriteten i Lotus solgt til Perusahaan Otomobil Nasional Bhd (Proton), et statseid Malaysisk selskap - noe som virkelig har satt et kvalitetstempel på denne "Britiske" bilen.

Mange testførere fra Lotus-fabrikken fraskriver fabrikkens grunnlegger Colin Chapman ansvaret for at de har overlevd testingen av bilene på fabrikken. Til det var feilene på bilene for mange, og holdbarheten for dårlig. Lotus vant mange store mesterskap på 70- og 80-tallet, men mange av førerne omkom i ulykker som skyldes dårlige konstruksjoner.

Lotus-eiere gjenkjennes ofte på sorte sørgerender under neglene, olje på knærne, og mye grått hår. I tillegg bruker de vanligvis ett sted mellom 9-12 timer på distansen Sarpsborg-Mantorp, noe som muligens var bra - men som i dag kanskje må ansees som "ikke-direkte-kjapt-til-sportsbil-å-være". Som referanse er samme distanse kjørt med en Opel Corsa 1.3l på 5 1/2 time - inkludert matpause...

En typisk Lotus veier omtrent like mye som en fyrstikkeske, og kan dermed lett oppnå høye hastigheter både på og av veien. Den lette vekten gjør også bilen enkel å løfte når man må under og reparer/feste løse/defekte deler.

Delene er imidlertid så lette at det må være fullstendig vindstille mens reparasjonen pågår. Da dette er bortimot umulig, gir de fleste Lotus-eierne blaffen i delene, og bruker gaffa teip i stedet. Det er faktisk slik at alt kan fikses med denne teipen på en Lotus. Hvis noe slår feil, er det fordi man ikke har brukt nok teip.

De som ikke blir overbevist av teksten ovenfor - kan kikke her: http://www.youtube.com/watch?v=QdCEUjUUJ-M

Som man ser av bildet går Lotus like fort fremover som bakover....[rediger]

Mekke Lotus 1.jpgDe som måtte tro at det å innta "Lotusstillingen" har noe med Yoga å gjøre tar grundig feil![rediger]

Se bilde for veiledning om den ekte "Lotusstillingen" ---> Innta Lotus.jpg