Madagaskar

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Mad-Dog-Abaskar
Madagaskar
Madagaskar.jpg
(flagg)
Madagaskar3.jpg
(våpenskjold)
«Hey Dawg»
Madda.png
Hovedsteder Ma-Ma-Ma-Madabraskar
Største byer Ma-Ma-Ma-Madabraskar
Innbyggertall 10,3
Offisielle språk OST
Styreform Ateistisk
Tha Baws: Kaptein Sabeltann m/ Familie
Daglig leder: En eller annen bikkje som var med Lars Monsen over Sibir
Selvstendighet Er ikke selvstendig
Avhengig av Julebrus
Uavhengig av Norge
Valuta StreetKredd
Tidssone Snart
Nasjonaldag For lenge siden
Landkode MA
Toppnivådomene .ma
Nasjonalsang:
«Pokerface»

Madagaskar er en av Bergens sterkeste kolonimakter, bestående av flere jord-plotter kjøpt på auksjon og loppemarked. Landet er verdens ledende eksportør av dyrehage-utstyr, og har et godt samarbeid med blant annet Nord-Korea og Trøndere. I tillegg bidrar de sterkt til utvikling av klovneskoler, for er det noe verden trenger er det flere klovner, mener Madagaskars leder, Kaptein Sabeltann.

Historie[rediger]

Som kjent var Madagaskar en ubetydelig koloni-øy, eid av Franskmennene. 2. verdenskrig endret på dette. Det svekkede Frankrike hadde verken ressurser eller tid til å hamle opp med tyskerne som invaderte øya ved hjelp av en lang tunnel fra Tunisia. Befolkningen på øya hadde imidlertid ingen planer om å la seg undertrykkes av nazistene, så det gjorde opprør og klarte å kaste den 10 mann store styrken av øya. En fransk ekspedisjon som skulle gjøre krav på øya i Frankrikes navn ble sendt ut i 1946. Den ble sporløst forsvunnet da den gikk i havn på øyas hovedstad. Noen dager senere, den 32. Mars, erklærte Madagaskar seg som et uavhengig land, til mange franske slavehandleres ergrelse.

Den sparsomme plassen på øya og den voksende befolkningen krevde nye områder å anlegge byer, hus og ikke minst klovneskoler. Heldigvis gikk ikke bare kolonimakten Frankrike, men også ALLE andre kolonimakter under, og flere av deres kolonier var til salgs. Befolkningen gravde opp et par sjørøverskatter på de mange strendene sine og fikk råd til å kjøpe noen mål med land. Siden investerte de med stor suksess i oljeboring i Nordsjøen, noe som gjorde de kunne ta del i det Norske oljeeventyret. Derfor har Madagaskar i dag en blomstrende økonomi.

Dyreliv[rediger]

Madagaskar har et yrende dyreliv som ingen andre kan måle seg opp med. Til dags dato er det registrert 3 forskjellige dyrearter, en rekord som umulig kan slås med mindre man starter en dyrehage. Med sitt brede forråd av ville hattifnatter og ompalompaer, har Madagaskar gjort seg ledende i kjøp og salg av dyr til dyrehager. Den italienske oppdageren/vitenskapsmann/maler/arkitekt/veldig mange andre ting, Leonardo da Vinci, har gjort et omfattende arbeid på å kartlegge de forskjellige dyrebestandene rundt omkring i Madagaskar. Her er en liten lister over noen av dem:

  • Hattifnatter (Trives best i flokk)
  • Ompalompaer (Trives best i fabrikker)
  • Hobbiter (Trives best på store eventyr)
  • Gremlins (Har en forkjærlighet for menneskekjøtt)
  • E.T-er (Liker å ringe hjem)
  • Beliebers (Bør utryddes, koste hva det koste vil)
  • Svensker (Også kjent som apekatter)

Planteliv[rediger]

Akkurat som dyrelivet, blomstrer plantelivet ganske bokstavelig talt på Madagaskar. De fleste plantene er blitt kjøpt på Nille eller stjålet fra botaniske hager i Irak på 80-tallet. Herfra jobbet flere av landets fremste forskere med å avle fram nye arter. Flere av disse hadde suksess med sitt arbeid, og i dag har Madagaskar <noen av de sjeldneste blomster-arter på jorden, blant annet: Plastikk juletre fra IKEA Porselen Tullipan fra nille på Røros