Mannen med ljåen

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Well, he's actually a very good friend of mine.»

- John Lennon om Mannen meg ljåen

Grimraper.JPG

Mannen med ljåen (født Håkon Sigurdssønn) er en ensom sauebonde fra Ytre Gauldalen. Det som skiller ham fra andre ensomme sauebønder fra Ytre Gauldalen er at Mannen med ljåen er hersker over døden på fritiden. Siden det er årevis siden det var sauer i Ytre Gauldalen, har han nok av fritid.

Opprinnelse[rediger]

I år 1284 ble det født en liten gutt i Ytre Gauldalen. Allerede på den tiden ble vi nordmenn født med ski på beina. Dessverre for moren var denne gutten litt annerledes. Da han kom ut, fikk jordmora seg et sjokk. Han var blitt født med ljå i handa, og mora blødde i hjel samme kveld. Jordmora døde for øvrig av sjokket.

Den tøffe starten på livet satte sine spor hos guttungen. Han mista fort interressen for livet, men begynte å fantasere om døden i stedet. På skolen var han totalt uinterressert i skapelsesberetningen, men da lærerinnen prata om dommedag satte han ørene på stilk. I dagboknotatene hans fra den tiden, beskriver han hvordan han drømmer om å bli dødens sendebud: "...for da vil det bli MEG som bestemmer hvem som skal dø, og hvem som skal leve. Og da kan jeg få møte mor. (...) Hvis djevelen eksisterer, så skal jeg slutte meg til ham!" Lærerinnen døde for øvrig da Håkon var ferdig med skolen.

Rett etter Håkon Sigurdssønns femtenårsdag, døde faren hans i en ulykke på jordet. Håkon hadde sittet og fiklet med ljåen, og uten at han visste det, hadde han løsnet på bladet. Da faren hans høstet inn høy, som sauene skulle ha til vinteren, falt bladet ned og traff ham i foten. Dette førte til at han tok tak i foten med begge hender, og hinket opp og ned. En kvist på bakken gjorde at faren til Håkon Sigurdssønn kom i ubalanse, ramlet over ende, slo hodet i en stein og døde.

Livet som bonde[rediger]

Nå måtte Håkon drive sauebruket selv. Dette var ingen lett oppgave for en stakkars femtenåring som kun tenkte på døden. Sakte med sikkert krympet saueflokken hans fra over 30 dyr til kun noen få. Det finnes ingen sikre kilder på hvordan dette gikk til, men historikere antar at det har en sammenheng med guttens dødedyrkelse. En teori er at han øvde seg på å bli dødens sendebud, men historikeren som kom med påstanden døde før han fikk forklart noe nærmere.

Noe historikerene er enige om er at Håkon Sigurdssønn fort ga opp livet som bonde og begynte å søke etter meningen med livet.

Meningen med livet[rediger]

Etter en rask skjekk på Google fant han svaret. Meningen med livet, i hvert fall i hans tilfelle, er døden. Denne oppdagelsen forandret livet, og ikke minst døden til Håkon. Han dro umiddelbart tilbtrh AAAARGH!


Sad clown.jpg

Du roter i et dødsbo

Denne artikkelen ble aldri fullført, fordi forfatteren døde under mystiske omstendigheter. Du kan redde den fra dødsboet ved å arve den før den slenges på dynga sammen med artikkelforfatterens andre eiendeler.


Se også[rediger]