Maren Bolette Torp (firma)

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
NelsonHahaTransp.gif

Du har kommet til en artikkel som ikke er i bruk. Neida, du har kommet til Maren Bolette Torp (firma). Men du leter kanskje etter noe annet som heter Maren Bolette Torp.

Maren Bolette Torp er et firma som produserer fisk og murstein for det norske folk. Daglig leder er en c-kjendis kalt Sell Mange Bønder, Vik! Firmaet startet opp i 1881, og skulle den gangen lage hoggelg-plastre. Hovedkvarteret ligger i Troms, men ingen vet helt sikkert hvor i Troms. I 1902 utvidet firmaet seg. Da ble det startet opp to fabrikker til; Aquaskvip, som produserer fiskeprodukter, og Betongia, som produserer murstein. Begge disse fabrikkene ligger i Kina, og kan i løpet av de neste månedene (per juni 2008) bli lagt ned, grunnet De Olympiske Leker, som vil bli avholdt i et skur ved siden av fabrikkene.

Firmaet Maren Bolette Torp er oppkalt etter grunnleggeren og sjefsrosinen Maren Bolette Torp. Hun grunnla firmaet med finanshjelp fra sin mann, Hans Bolle-Tropp, som forøvrig døde under mystiske omstendigheter i 1882.

I 2007 gikk arbeiderne på Aquaskvip opptog mot firmaet grunnet Betongias lønnsøkning. Det var først etter mordet på assisterende leder, Mikkel Rev at firmaet ble kjent, via TV2-nyhetene.

Germanium.jpg Dette firmaet kunne produsert metallet germanium hvis de hadde hatt lyst. Men det har de altså ikke.