Maren Bolette Torp (firma)

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
NelsonHahaTransp.gif

Jada masa, denne artikkelen handler om Maren Bolette Torp (firma). Hva? Er det ikke det du leter etter? Så prøv flere alternativer da vel: Maren Bolette Torp.

Maren Bolette Torp er et firma som produserer fisk og murstein for det norske folk. Daglig leder er en c-kjendis kalt Sell Mange Bønder, Vik! Firmaet startet opp i 1881, og skulle den gangen lage hoggelg-plastre. Hovedkvarteret ligger i Troms, men ingen vet helt sikkert hvor i Troms. I 1902 utvidet firmaet seg. Da ble det startet opp to fabrikker til; Aquaskvip, som produserer fiskeprodukter, og Betongia, som produserer murstein. Begge disse fabrikkene ligger i Kina, og kan i løpet av de neste månedene (per juni 2008) bli lagt ned, grunnet De Olympiske Leker, som vil bli avholdt i et skur ved siden av fabrikkene.

Firmaet Maren Bolette Torp er oppkalt etter grunnleggeren og sjefsrosinen Maren Bolette Torp. Hun grunnla firmaet med finanshjelp fra sin mann, Hans Bolle-Tropp, som forøvrig døde under mystiske omstendigheter i 1882.

I 2007 gikk arbeiderne på Aquaskvip opptog mot firmaet grunnet Betongias lønnsøkning. Det var først etter mordet på assisterende leder, Mikkel Rev at firmaet ble kjent, via TV2-nyhetene.

Germanium.jpg Dette firmaet kunne produsert metallet germanium hvis de hadde hatt lyst. Men det har de altså ikke.