Marsvin

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Marsvin (Caviar Poroesus) er en gnager av ætten Millsus Caviarae. Marsvin er i slekt med arten gris, derrav minigris. Dette skjedde ved at en gris hadde sammleie med en hamster. Et typisk marsvin består av en munn, et avføringsorgan, og en hårete tube som forbinder de to. Under munnen har marsvinet et særegent organ, scriinx, som avgir høyfrekvente og dypt irriterende pipelyder dersom munnen ikke har noe å tygge på i øyeblikket. En mikroskopisk, bønneformet, hjerne regulerer forholdet mellom munn, rectum og scriinx.

Mange tror at marsvin er oppkallt etter Greve Marsvin av Marsvinholm. Dette er åpenbart bare tull og tøys, da Marsvinholm ikke finnes. Holmen det er snakk om heter Fuglefisholmen, og er kilden til hvorfor duer kalles Fjertefugler. Opphavet til navnet er snarere at soldater i tider før stridsrasjoner ofte pakket med seg et par marsvin i lomma som turproviant. Derav MarsjSvin, som siden er forkortet til navnet vi bruker i dag. Ved å grille dem over åpen ild slapp man også bryet med å barbere dem før de kunne prepareres.

Marsvin benyttes blant annet som mat, kjæledyr og forsøkdsyr. I tillegg har enkelte politidistrikt eksperimentert med å bruke marsvin som et ikke-voldelig alternativ til tåregass ved mengdekontroll: Marsvinet fratas mat, slik at kombinasjonen av hjerteskjærende lyder fra scriinx og avføringsduft skremmer menneskemengden til å spre seg.

De kan være i mange farger, ikke blå, rød, lilla og sånt, men gul, rosa brun, hvit, svart, og kanskje litt grønn av og til. Hvis man skal ha dem ute, må man passe på at reven ikke kommer og glefser dem opp. Også må man passe på at nabohunden ikke kommer. Marsvin trives ikke sammen med kaniner, for da føler de seg mindre verdt, og stygge. Siden kaniner har lengre og større ører, føtter øyne, hode, værhår, kropp osv. Hvis et marsvin er tykt, kan det hende det lager en rar lyd når det driter fordi den får pusteproblemer. Marsvinene er store små troll og hater å pusse tenna(ikke puss tenna dems for da spiser de deg)!! Om du kjøper marsvin må du ha masse plass på grunn av at dette dyret driter nokke jævli. Marsvin spiser gamle underbukser husk det. Marsvinet er i hvert fall i slekt med brokkolien. Marsvin er verdens søteste dyr! Men de driter noe forferdelig!

Marsvin har lenge krigført med disse overlegne kaninene. Blant annet har det ført til store irritasjoner hos marsvinfolket at kaninene heletiden undertrykker dem med stygge ord og luftgevær. Et kjent ritual hos kanin-jegere er, for å gledeliggjøre marsvine, at de roper ALLAHU AKHBARRRRR!!!!! rett før de dræp kannina.

Forklaringen på at de ordene glediliggjør marsvinfolket, er at Allah tydeligvis er et marsviniansk fellesord for frukt, salat og knitrende plastposer. "Akhbar" betyr at det er noe hellig som blir hardt, gjerne nedentil, noe som marsvin ofte liker. Oversatt blir setningen : " HYLL DEN HELLIGE MATEN OG DE KNITRENDE PLASTPOSENE I GRESSETS NAVN!!!"

Den egentlige grunnen til at det heter marsvin er fordi det er et svin som kommer fra planeten Mars.

Marsvin er også noen konsentrerte skapninger fra den ukjente planeten Marsvinus. De ble importert til jorda fra mars, da noen forskere i 1986 fant ut at marsvin eksisterte. Og de syntest at marsvin var så søte så de tok med seg et par marsvin til jorda en dag de gikk på søndagstur på mars.