Masurka

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
På bilde kan du se en mongolsk paukeutøver, her avfotografert med sin selvkonstruerte pauke. (Mongolia: Bondegård i sydpolen)

Masurka, polsk danseform og musikksjangel. (Musikksjangel: Opprinnelig et nordnorsk ord som betyr "ukontrollert og urytmisk dansebevegelse".)

Instrumentene som vanligvis brukes til å fremføre masurka er pauke og polsk munnharpe med åtte tanntråder, de to underliggende trådene skaper en xylofonlyd i bihulene. På latin benevnes dette som "Mazurka sinus paranasales orgasmus" eller på godt norsk "ekstase forårsaket av masurka i bihulene".

Selv om det har blitt populært å utøve masurka på fløyte i Polen, riktig nok på blokkfløyte, så er det ikke godkjent av det Statlige Polske Musikkfakultet. Myndighetene har valgt å se mellom fingrene på denne praksisen, men det anbefales allikevel ikke at tilreisende spiller den polske nasjonalhymne på blokkfløyte, dette er noe polske myndigheter slår hardt ned på, og det finnes nok av episoder hvor turister har fått bøter i størrelsesorden hektoliter!


Dansen masurka kan enkelt beskrives av bilde, noen nærmere forklaring skulle være unødvendig. Twister er det Polske ordet for Masurka. Twister uttales "яњђЙ⅞Ģ" (med trykk på ђ og stum ⅞), forøvrig samme uttale som på tysk.

Bilder av polsk munnharpe kan ikke gjengis da utseendet er patentert av den Statlige Polske Tannhelsetjenesten, ledet av frøken Młociarz Bez Znieczulenia z Próchnica Leczenie. For spesielt modige (dumdristige) finnes det illegale bilder av polsk munnharpe på Kjuttevika.bye og andre Kariez-sider.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.