Mexico

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Mehíchó
Tex-Mex
Mexico.png
(flagg)
Nachos.jpg
(våpenskjold)
«Nothing wrong with drugs!?»
Mexicomap.png
Hovedsteder Mexico Town
Største byer Cité delle Mexíco
Innbyggertall 7,000,000,002,098
Offisielle språk Spansk, Amerikañsc, INKA
Styreform Kommer ann hvilken gate
Sjéf: Don Juan
2. Lehdér: San José
Selvstendighet alltid
Avhengig av Av Nachós
Uavhengig av USA
Valuta Kat-plante=100NOK
Tidssone De er våkne hele dagen
Nasjonaldag ingen
Landkode DRUG
Toppnivådomene .cesa
Nasjonalsang:
«Gerónimó, Gerónimó»


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt.

Historie[rediger]

Mexico(og Amerika) ble oppdaget av Thor Heyerdahl i 1978. Med en gang nyheten om et nytt land kom det turister som elsket klimaet og ble, hele Mexicos befolkning er overvektig grunnet spanske og tyske turister, men det er ikke uvanlig, bare se på Australia som bare er tyver.


Klima[rediger]

Det har ikke regnet i Mexico side landet ble oppdaget, her ser du temperatur-nivået i et gjennomsnittsår↓:


Jan. Feb. Mar. Apr. Mai. Jun. Jul. Aug Sep. Okt. Nov. Des.
45 _.47 _.48 .48,5 .47 _.49 .49,5 .48 _.46 _.45 _.43 _.42

Vann[rediger]

Siden det ikke har regnet på minst 40 år, så dør det gjennomsnittlig 34000 Tyske turister, noe som styresmaktene har prøvd å forhindre, men til ingen nytte.

Politikk[rediger]

Politikken i Mexico er veldig blått, det høyre-ekstremistiske partiet som regjerer kaller seg for De Folkevennelige, og får oppsiktsvekkende 96% stemmer, ellers er det ett annet parti i Mexico, kalt N-A-V som bare har 4% oppslutning.

Kultur[rediger]

Mat[rediger]

Mexicos nasjonalrett er Taco og Pita. Og de fleste får kreft av maten

Annet[rediger]

Ellers har Mexico bare en festival for Tomater, hvor de konkurer om hvem så kan spise flest tomater på 1 time. Den klart store mesteren Sebastián Grande klarte hele 765 tomater og slo verdensrekorden med 223 tomater.

Land i Amerika
Nord Canada · Grønnland · Nordpolen · U$A
Mellom Antigua og Barbuda · Bahamas · Barbados · Belize · Bermuda · Costa Rica · Cuba · Den dominikanske republikk · Dominica · El Salvador · Grenada · Guatemala · Haiti · Honduras · Jamaica · Mexico · Nicaragua · Panama · Puerto Rico · Saint Kitts og Nevis · Saint Lucia · Saint Vincent og Grenadinene
Sør Argentina · Bolivia · Brasil · Chile · Colombia · Ecuador · Guyana · Paraguay · Peru · Surinam · Trinidad og Tobago · Uruguay · Venezuela
.
eo:Meksikio