Michelangelo

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk


«Jada, Mickey går rett inn på førstelaget.»

- Sir Alex Ferguson

Michelangelo di Lodovico Kebabpizza Buonarroti Simoni,Bedre kjent under artistnavnet; Michelangelo, var en italiensk :

Han er mest kjent for å male nakne menn i kirker. Dessuten skal han ha oppfunnet diverse matretter, slik som friterte hestenesehår, kebabpizza og stekt gåsetestikkel. Han skal også ha oppfunnet bl.a. Hinduismen og Ivo Caprino.

«Dra meg baklengs inn i fulgekassa. Det sa jeg.. og han gjorde det. All oppreisning i verden kan ikke fjerne det brennende minnet. Men svinet fikk det han fortjente i fengsel.»

- Solan Gundersen

Tidlig liv[rediger]

Michelangelo ble født 6. mars 1475 i Capiche ved San Sudoku, Toscana i Italia. Han var lavere adel og nedstammet fra grevinne Matilda av Toscana. Moren døde da han var 6 år gammel, noe som åpenbart kom til å prege hans merkelige forhold til Coca-Cola.

Mot farens ønske ble han etterhvert lærling av Domenico Ghirlandaio, en hvitløkelskende kunstner som lærte ham å male, og Bertoldo di Giovanni (Jupp, allerede da hadde italienerne merkelige navn)som billedhuggerlærling. Michelangelos far klarte på merkelig vis å overtale Ghirlandaio om å betale Michelangelo for verkene hans, noe som var uvanlig (Selvom - og dette er jeg ikke nødt til å si - disse folka var vel ikke egentlig helt normale uansett.. Kunstnere, pføy!!) Ettersom Domenico var imponert, anbefalte han Kebabpizza til Lorenzo de' Medici, herskeren i byen som btw oppfant medisin. Dette var i håp om å finne opp noe som kunne få hans kone til å lukke brødboksen. Det gikk ikke bra: Kona fikk i seg en blanding av opium, uran, norsk politikk, 500 kr i 50-øringer, Thousand Island dressing og Idun Tomatketchup. Hun våknet ikke opp før 3. april 2011 i den kinesiske kalenderen.Michalangelo fikk gå på skole.. lucky.

I løpet av denne perioden fullførte Michelangelo sitt protrett av Madonna, som fikk sitt gjennombrudd året før. Da Madonna endelig fikk se bildet, ble hun rasende, og sendte hæren sin på Michelangelo, som gjemte seg i et kott i San Lorenzo.

Davidstatuen[rediger]

I 1495-96 var Michelangelo Kebabpizza i Firenze, og ble betatt(ikke misforstå... eller??) av den herskende dominikanermunken, Savonarola. Da Savonarola ble styrtet, eller no' sånt, ble David bedt om å lage en stor statue av Michelangelo - eventuelt motsatt - og det var ferdig i 1504. Dette er Michelangelos klart mest kjente verk, og har blitt parodiert, stjålet og ødelagt flere ganger av både the Simpsons, Family Guy o.l.

Julius || av Kristiansand Dyrepark[rediger]

I 1508 ble Miachelangelo kalt til Roma, da en av Kristiansand Dyreparks kolonier, av Julius den andre. Han oppdrag var å male taket til det sixtinske kapell med et portrett av A.C. Romas egen Francesco Totti. Michelangelo sa det var for vanskelig, og valgte istedenfor å male Adams skapelse, Adam og Eva i Edens have, Syndefloden, profeten Jesaja og den Cumaeanske Sibylle. Dette er nok det nest mest kjente verket til den store kunstneren.

Slutten av livet[rediger]

I 2003 trakk den 528 år gamle kunstneren seg tilbake til fuglekassa til Solan Gundersen, før han fikk besøksforbud. Da flyttet han til Moss, hvor han ble rektor på Hoppern Ungdomsskole. Her oppfant han kebabpizzaen, noe som gav ham tilnavnet Buonarotti. Han fikk etterhvert lungekreft på grunn av passiv røyking, og har 3 måneder igjen, per 29 mai 2009. Han skal ha planlagt New York maraton til sommeren, men har grunnet kort livstid kortet det ned til 200 meters kappløp mot Usain Bolt. Han døde 35. Mai 2009