Mo

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Mo i Rana er ikke Mo.

Mo (Spynorsk: 'Mau', Gaudisk: 'Mwo', Rigsmaal: 'Möög') må ikke forveksles med , og er en selvstendig stat som ifølge de lokale legendene i Vest-Telemark skal ligge 'her ett eller annet sted'.

«Jeg bor her!»

- utdrag fra boken "Jeg bor her!" (173) skrevet av Kong Graudinulf II av Mo


Historie[rediger]

Mo ble først selvstendig i 1945 etter den 1337 år (3141 år ifølge den Moiske tidsregning) lange borgerkrigen, Mo hadde gjentatte ganger truet med å bruke atomvåpnene sine (som de utviklet i begyndelsen av det 18. århundre) hvis ikke Norge gav etter for kravene deres. Trusslene ble generelt sett på som "gansge usæriööse" som de sa på den tiden, og staten svarte med latter og hamster-røyking. De sluttet fort å le etter at Mo lånte USA noen av de mer 'pinglete' prototypene sine som fort ble tatt i bruk, noe som forårsaket skrekk, løkfiskeri og bukseveting på stortinget. Kort tid etter ble Mo erklært selvstendig.

Etter dette er det veldig lite pålitlig informasjon om Mo.

Som de fleste vet ble ikke hamster-røyking utbredt i Norge før i 1995, så det er viktig å merke seg at Lars Monsen reiste tilbake i tiden med en tidsmaskin som han hadde lagd av en fiskekrok, hele redwood tre som han har hugget ned med sine egne hender (bokstavlig talt), en bjørn, fire råttne pinner (de var ihvertfall råttne til Lars Monsen tok på dem) og blid melk. Under denne reisen møtte han en av sine gammle venner som på denne tiden var statsminister i Norge. Da de møttes snakket de litt mens de tok seg en hamster, Lars Monsen ga så bort resten av røyke-hamsterene sine før han reiste videre i tidsmaskinen sin tilbake til skapelsen for å gjøre bjørnene flere og større og for å ordne noen skikkelige hamstre.

Norges søken etter Mo[rediger]

Antatt geografisk beliggenhet[rediger]

Det sies at Mo ligger øst for vest og nord for sør, dette er immidlertid bare tull, for det har blitt vitenskaplig bevist at mo faktisk ligger sør-vest for nord-vest og litt lengere vest enn den generelle østlige possisjonen. Og antas derfor å ligge i Vest-Telemark.

Ekspedisjoner[rediger]

Det er blitt foretatt utallige ekspedisjoner for å finne Mo, som alle har endt i latterlige tragedier hvor deltakerene har falt offere for de mange farene som man kan komme over i Mo; sau, drager, snøras, pai, myr, Dinosauren Barney, Flo og fjære, Odd Norstoga og Nickelodeon, atomvåpen, katt også og hund og også og Odd Norstoga og også til slutt og, Mo sitt stolte nasjonaldyr Kvistlinger.

«Jeg skulle akkurat dra jeg.»

- En ukjent ekspedisjons leder.

«Det var det morra di sa også.»

- Odd Norståga til en ukjent ekspedisjons leder.

Det er blitt gjort gjentatte forsøk på å nå Mo ved bruk av moderne transport middler som helikopter, fly, helikopter-fly, gris og kakeboks og også og helikopter-gris og jihad. Dette har endt i fiasko gang på gang.

Utenriks[rediger]

Kazakstanske bassengforskere har gjenntatte ganger prøvd å råde den norske regjeringa til å slutte å sende ekspidisjoner, fly og brev til julenissen. De mener dette er umulig siden fjellet Mo er situert på er ca. 31,4159265 ganger høyere enn Mount Everest. Og brevene til julenissen kommer aldri til å komme fram siden julenissens hjem-adresse er registrert på UR-MUM veien 3141 som ligger i Mo sentrum (merk at Julenissen oppholder seg hovedsakelig i ferieboligen sin på Nordpolen.). Norge svarte ved å trekke frem argument som "Ingen har sett dette fjellet enda din buse!" og "Ta deg en bolle!", og erklerte i en offentlig tale at; 'Kazaktans uttalelser er useriøse og teite!'. Kazakstan påstod at de hadde satelitt bilder som beviste at fjellet eksisterte, men Norge mente at dette ikke var tilstrekklig bevis og sa: "Det er dårlig oppløsning på bildet dere har presentert for oss, så vi skal i respons til uttalelsen deres lansere et nytt toalett papir som gnager i stussen og har påtrykte bilder av morra di." Norge venter per i dag fremdeles på svar fra Kazakstan.

«Se så god oppløsning!»

- Tekst under bildet av morra til en kazakstansk basseng forsker på norsk toalettpapir.

Hva vi vet om Mo i dag[rediger]

Det blir antatt at den eneste personen som har sett Mo etter at nasjonen forsvant er Neil Armstrong som har i intervju snakket om den fantastiske turen til månen hvor han skal ha funnet en bro som førte til et rart land med skog og Elg (Armstrong selv refererte til det som "mööse", men det er senere blitt påvist at "Mööse" og "elg" er to helt forskjellige ting, og at det kan være vanskelig å se forskjell for det utrente øyet.)

Det sies at Mo tok for første gang kontakt med omverdnen kort tid etter at Armstrong hadde vendt hjem. Da skal USA's president ha fått en telefon hvor han skal ha fått beskjed om å utlevere Armstrong til Mo så han kunne bli stillt for retten for hærverk han skal ha påført en husvegg.

«ARMsTrOng Wazzz Hier! LoLZ! X3»

- Graffitti på en husvegg i Mo

«It be happy place!»

- Neil Armstrong

Norske forskere har ved å studere de eldgammle arkivene som sies å være den eneste gjennværende samlingen med informasjon om Mo. (Pålitlige kilder mener at den stammer fra Mo og ble gitt til Lars Monsen i bursdagsgave i 1905, men havnet i hendene til Norske forskere etter at Monsen hadde lånt samlingen bort og glemt den.) Sammlingen bestod av 314 blue-ray disc'er, men kun en brøkdel av informasjonen er intakt i dag grunnet store mengder bitemerker, stygge sausflekker, "svartedauden Z!" og mange av diskene skal også ha blitt brukt som frisbee av portugisike ninjaer. Men tross alt dette har Forskere klart å komme fram til teorier på hva Armstrong skal ha sett.

  • Forskere mener at broen som Armstrong beskrev som "litt vansklig å se og skikkelig fargeglad", kan være en nyere konstruksjon av det store selskapet mOdin Bridge A/S og at broen er basert på den samme teknologien som den kjente broen bifrost, som også er bygd av mOdin Bridge A/S.
  • Forskerene mener det er en selvfølge at det er skog der. Og alle som har våget å nevne at 'tre ikke vokser i så store høyder' har fått streng beskjed om å ta seg en bolle!
  • Elgene er mest sannsynligvis blitt avlet frem av ledende elgfarmere i Mo for å skape den perfekte elgen for den kjempepopulære aktiviteten Elgsurfing.

Språk[rediger]

Mo skal ha et flytende og vakkert norskt språk, dette antas å være grunnet den mirakuløse vaksinen 'Folkevett' som skal hindre utbrudd av den stygge sykdommen fjortis. Og dermed går barn i Mo fra å være søte drittunger og rett til å være normale mennesker! Men denne vaksinen er ikke perfekt (en sjelden tilsdand i Mo) og det hender at fjortis bryter ut hos et stakkars barn, i dette tilfellet blir barnet kastet ut i skogen hvor den blir spist av Kvistlingene. Takket være disse tiltakene og isolasjon fra de laverestående sivilisajonene, har Mo klart å holde på det perfekte språket sitt. Språket er faktisk så perfekt at det finnes 314 159 forskjellige ord som betyr 'perfekt'.

Utenrikspolitikk[rediger]

«YeEEHAAAAWWww!»

- Sokrates under Elgsurfing mesterskapet i Mo.

«All your base are belong to us!»

- Romersk general under slaget ved Mo festning.

«The Roman army is Roman GREAT!!!»

- Romersk slagord.

Fortiden til Mo er sterkt preget av konflikt, og kanskje mest kjent av disse er krigen med romer-riket. Den brøt ut ved at den romerske hæren hadde gått seg vill i Norges fantastiske urskog, og bestemte seg for å klatre opp på fjellet for å prøve å finne veien hjem. Det var da de tilfeldigvis fant Mo. Da en av de romerske soldatene kom til skade for å hilse på en av de lokale hamster-bøndene med det populære slanget; "yo!" var det gjort. Det viste seg å være en stor tabbe, for dette betyde på Moisk: "Det lukter som svenske kjøttboller i ræva til morra di!". Mo erklerte straks krig og 7 minutter senere var det Moske Elgkavaleri klar til kamp. Kampen ble mye lengere enn forventet og varte i hele 12 sekunder (31.4 sekunder ifølge Moiske tidsregning), Og hele den romerske hæren på 7.2 milliarder menn ble slaktet av kavaleriet som bestod av 314 kvinner og barn. Keiseren ville ikke godta dette og truet med å mobilisere den resterende hæren sin mot Mo hvis de ikke kom med en offentlig beklagelse for hendelsen. Mo var ikke særlig begeistret for dette siden de akkurat var blitt ferdig med å rydde vekk askene etter den forrige hæren, og fordi de var travelt opptatt med å organisere VM i Elgsurfing og hadde derfor ikke tid til slikt tull. Problemet ble fort ordnet opp i etter at Byrtes president Supermann fra Byrtestrand fikk høre at romerene truet med å ødlegge det storslåtte Elgsurfing mesterskapet. Han handlet raskt, og etter å ha forårsaket romer-rikets fall reiste han tilbake og tok andreplassen i mesterskapet, mens den beryktede Elgsurferen Sokrates tok førsteplass.

Tidsregning[rediger]

I Mo er tiden relativ og umulig å fatte for alle andre, Mo skal for lenge siden ha forsvart seg mot kritikk angående deres tidsregning med argument som: "Det er perfekt, gå og ta deg en bolle...". Bergenske forskere mener at det kanskje kan ha noe med det mystiske tallet pi. Men forskere i Molde mente at dette var tull og at bergenserene hadde en irriterende dialekt og hevdet at; "I Molde reiknar I Pi'en din!" (se Moldemodifikasjon). Bergen ba derretter om unskyldning og tok tilbake den ubrukelige teorien sin.