Mongolia

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Монгол Улс
Mongol Uls, Home dry home
Mongolia
Bandera-mongola.jpg
(flagg)
Escudo mongol.gif
(våpenskjold)
«Kom til Ulan Bator!»
[[Bilde:Her bor mongolene|300px]]
Hovedsteder Ulan Bator
Største byer Ulan Bator
Innbyggertall 64(inkludert de fire regjeringsmedlemene) + noen slubeboere som ikke er registrert
Offisielle språk Tegnspråk, Khalkmongolsk, eller mongo med noe spor av turkis som det egentlig er.
Styreform "Open Goverment"
President/Genghis Khan: Nambaryn Enkhbajar
Ypperste Mongul: Mijeegombyn Enkhbold
Selvstendighet I lotto 11. juni 1921
Avhengig av
Uavhengig av Kina
Valuta Hår (60 Hår = ca. 1 dårlig barbert sau)
Tidssone Relativt tilfeldig
Nasjonaldag 29 februar
Landkode MONGO
Toppnivådomene pixo.com/mongolia
Nasjonalsang:
«Let's Get Retarded!»


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt. Mongolia (eller Mongo-lia som er det vanelige navnet på det), eller som de så fint sier på khalkmongolsk; Монгол Улс, er et land i Sentral-Asia med grense til Russland i nord og Kina i sør. Landet var senter for det mongolske riket på tolvhundretallet, men ble styrt av det kinesiske Qingdynastiet fra slutten av 1600-tallet fram til det vant selvstendighet i lotto 11. juni 1921. Med sovjetisk hjelp klarte landet å overbevise Kina om at landet måtte få premien sin som de var så heldige å vinne. I 1637 flyttet 99,99%, dvs alle de kule inbyggerne, ut av mongolia. De bosatte seg rund om i verden. I dag kalles disse Mongolide, etter sitt hjemland.

hah gay

Politiske forhold[rediger]

Presidentvervet går i arv og nåværende president Nambaryn Enkhbajar er en av de yngste presidentene i verden. Han er skjelden utenfor landets grenser og har nok med å løse de interne utfordringene.

President Ehnkbayar knipset under et FN møte i Bejing. Bilder av ham sees skjelden, fordi det er vanskelig for ham å forlate landet sitt.


hahahahahaha gayyyyyyyyyyyyy

På verdsveven[rediger]

Land i Asia
· Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Bahreïn · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Filipijnen · Georgië · India · Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kirgizië · Koeweit · Laos · Lengevekijstaan · Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Noord-Korea · Nynorge .Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Palestina · Pakistan · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tadzjikistan · Taiwan · Thailand · Tibet · Torarnistan · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten ·Viet Nam · Zuid-Korea ·
.