Monster

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Et monster er et lite dyr som lever dypt nede i jorden. Monstere er relativt små. De kan bli fra 3-6cm. De tillhører gnagerfamilien og ser ut som små pusete dotter. De fleste hannene har neonrosa pels for å imponere hunnene. Hunnene har som oftest mørkelilla eller rødbrun pels. Monsternes levealder er ca 10-15 år. Det eldste som noen gang er blidt observert ble registeret i South Dakota og var 18 år gammelt.

Paringen foregår i huler[rediger]

Monstere har kraftige klør på ca 3 mm som de bruker til å grave ganger og huler under jorden. Drektighetstiden er 5 uker, og de kan få opp til 10 unger per kull. Hvis ungene blir angrepet, er moren villig til å kjempe til døden for å forsvare dem. Hvis faren til ungene ser at de blir angrepet bryr han seg ikke. Grunnen til at mennesket ikke pleier å se monstre er at de veldig sjelden kommer opp fra hulene sine. Dette skjer bare i nødstilfeller, hvis det er flom, jordskjelv o.l.

Spytter, biter og sparker[rediger]

Monstre har mange naturlige våpen. De har lange og kraftige klør, skarpe tenner og kraftige bakbein som de må ha for å klare å bevege seg oppover i de ofte nesten loddrette gangene. De har også en spesiell gift i spyttkjertlene som de automatisk produserer når de følere seg truet. Hvis du blir spyttet på av et monster kan det føre til kraftig kløe og ofte utslett, og i de verste tilfellene kan du få svartedauen og dø i løpet av kort tid. Monsteret sikter på øynene og treffer de blir offeret blindet.