Mordor

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Mordor. Hyttetomtene er billige i dette området.

«Du går bare ikke rett inn i Mordor. Det er ondskap der som aldri sover, og det Store Øyet speider alltid. Det er en naken ødemark, dekket av ild og akse og støv, og selve luften du puster inn er som gift.»

- Boromir om problemene ved å velge Mordor som turistmål

«Jeg kunne enkelt løse alle turistproblemene med en skistav, litt gaffa og en halvfull flaske orkevodka, men Aragorn mener de utmerket godt kan gjøre dette selv!»

- MacGyver om Mordor

Mordor er et fylke i New Zealand. Fylket ligger sørøst i New Zealand, og skilles fra resten av fylkene av en fjellkjede. Fjellkjeden er ekstremt vanskelig å forsere (den er veldig bratt, veldig glatt, og har en rekke skrape kanter), og Mordor er som følge av det nokså isolert i forhold til de andre fylkene.

Historie[rediger]

Mordor var tidligere tilholdssted for Sauron, også kjent som Mørkets Herre. Den gang var Mordor stort sett befolket av orker. Sauron samlet orkene og gikk til angrep på de andre fylkene, i et forsøk på å ta makten i New Zealand. Men det viste seg at han hadde bitt over et kakestykke for mye, og orkene ble presset tilbake og tilslutt slått. Sauron ble antatt død. Fredsforhandlingene foregikk i Minas Morgul, men fredsavtalen, kjent som Minas Morgul-traktaten, var svært urettferdig. Store deler av Mordor gikk til seierherrene, orkene ble dømt til å betale tilbake alt de hadde ødelagt, og hele skylden ble lagt på dem.I flere år hadde Mordor store problemer.

Men så gjenoppsto Sauron fra de døde, og vant et brakvalg i Mordor. Han bekjempet fattigdommen og bedret forholdene i fylket, men hjernevasket langsomt den jevne ork. For å skape jobber satte han i gang en voldsom opprustning, og litt etter litt snappet Mordor til seg landområder som var mistet, og snart mer enn det. De andre fylkene ville nødig risikere en storkrig, og det tok derfor lang tid før de våget å sette hardt mot hardt. Riksforstanderen Denethor inngikk forlik med Sauron om at Mordor skulle overta visse landområder, og Sauron lovet ham ”Fred i vår tid”.

Mordor i sin storhetstid. Det høye tårnet er Saurons tilholdssted, med New Zealands mest avanserte overvåkningssystem.

Men Mordor fortsatte å ekspandere, og hjernevaskingen, opprustning og svertekampanjene til Sauron hadde snart skaffet ham en av de mest effektive hærene i landet. Gondor og Rohan erklærte Mordor krig. Krigen ble lang, hard og skapte enorme ødeleggelser. Men takket være en liten gruppe som ble sendt inn i Mordor på det selvmordoppdraget å kverke Sauron, tapte Mordor krigen. Sauron døde, og med ham døde 75 % av befolkningen i Mordor. Ved slutten av krigen var fylket bombet sønder og sammen. Mordor ble delt mellom seierherrene i Øst-Mordor og Vest-Mordor, av en enorm mur, som fortsatt står.

Natur[rediger]

Mordor er en naken ødemark. Det er dårlige, eller ingen vekstvilkår for planter. Bakken består av skarpe steiner, dekket med støv og aske fra den nå utdøde vulkanen Tingsomserutsomenpenis. Vulkanen eksploderte og falt sammen i krigens siste dager, men det er fortsatt ikke tatt nok prøver til å være sikker på om det er trygt å bo i nærheten av den. Mordor har i flere år ligget i et nesten konstant mørke takket være de vulkanske gassene. Etter at vulkanen raste sammen, har det bedret seg noe. New Zealands regjering håper at Mordor etter hvert kan bli beboelig for den voksende befolkningen.

Advarsel

Mordor er vanskelig tilgjengelig, fylt av aske, støv og gift. Det er ingenting som vokser der og nesten ingenting som lever, og temperaturen er langt over det som er anbefalt for vanlige folk.

Dyreliv[rediger]

Området var tidligere befolket av orker, som fikk mat utenifra. Det var ikke særlig mange dyr der, siden det ikke fantes noe å leve av. Unntakene var selvsagt rotter (som overlever overalt), og kjempeedderkopper. Kjempeedderkoppene levde i fjellene, og spiste orker som forvirret seg inn i bolene deres. Nå da det ikke er flere orker igjen i Mordor, skulle vi tro at kjempeedderkoppene også var forsvunnet, men foreløpig er det ikke sikkert. Delegasjonen som ble sendt ut for å undersøke er ikke kommet tilbake …

Se også[rediger]