Mulen

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Mulens liv og virke[rediger]

Mange kjenner mulen som navnet på nesen til en hest. Dette er en feilaktig vurdering av dyrets anatomi, og kan sees i sammenheng med at oppdageren av hesten har røykt hamster. Mulen lever i ukjente farvann i Finland. Den kan fanges ved at man ganske enkelt puster på den. Da blir mulen skremt, og står stille lenge nok til at man kan ta den.

Ting mulen IKKE reagerer på under jakt[rediger]

  • Smatting (Den er immun, ganske enkelt fordi den smatter så mye selv.)
  • Kremting
  • Hosting
  • Definitivt all form for harking, med etterfølgende magekrampe

Mulen i praksis - et dyr i utfoldelse[rediger]

Mulen liker å arbeide. Helst under trange forhold, men den er mer og mer brukt i dagliglivet. Mange muler kan man finne i aksjon under støvsuging. Disse kalles ganske enkelt støvsugermuler, og spesialiserer seg på nettopp dette. Andre muler igjen, liker å suge opp vann. Disse kalles da svampemuler. Svampemulene er ømfintlige for støv og smuss, og må derfor bades ofte, så de ikke får kolikk, og dør.

Skilt som forteller at fremadgående muler er på vei.


Mule som interessert sniffer en dame i øret.

Steder som tydeligvis er blitt oppkalt etter mulen[rediger]

  • Mulebanen i Bergen
  • Mule i Porsgrunn, derunder Mule oppvekstsenter m.m
  • Mule Næringsbygg AS i Levanger
  • Mule skolekorps, for øvrig også i Levanger (det mistenkes at korpset består av muler, men dette er ennå ikke bekreftet.)

Mulen i litteraturen[rediger]

Mulen ble tidlig på 1000-tallet sett på som Djevelens symbol, men har oppigjennom årene opparbeidet seg gode referanser, noe som igjen tyder på mulen klarte å gjenoppnå sin egentlige status som helgen under Slaget på Stiklestad i 1030. Videre har mulen vært inspirasjon for mang en forfatter, f.eks Tove Jansson, som skrev Mummitrollet. Mange gjetter seg til at også Nasse Nøff haddde en form for mule, men andre igjen mener at dette er løgn.

Mulen per i dag[rediger]

Mulen arbeider seg stadig oppover i skiktet, og det ryktes om egne muletoalett i løpet av det neste århundreskiftet.