Nesodden

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Nesodden er en liten halvøy med en drøy dags svømmetur til Norges hovedstad, nemlig Oslo. Som oftest tar man denne turen med båt de få gangene de ønsker å besøke siviliserte mennesker (noe som er svært sjeldent). Selve halvøya består av skog, skog, oj! et menneske? nei det var nok bare illusjon,mer skog og et par strender. Folk på Nesodden er veldig stolt av sine strender. De tror nemlig at de er de eneste innenfor Norges rike, som har så mange strender. Noe som dessverre ikke er sant. Grunnen til dette har sammenheng med Nesodddens historie.Det flytter stadig flere ut hit da det ligger 20 min fra oslo, båten er ny og går hver halvtime. Lufta er sykt mye bedre en oslo,.(rart i grunn) not! Oslo er jo nedgriset i smog. Det er rådyr i hagene her, og det er en av de få kommunene som er igjen på østlandet som ikke enda er overbefolket, men det kommer nok innen 2020.... mye barnefamilliler her og båtfolk, her har folk høyere utdannelse og lav kriminalietet. Det er litt motsatt av hovedstaden, tiggere,lav utdannelse og krimkram.

Nesodden er en av akershus dyreste kommuner å bo i. (sikker pga strendene,

Steder på Nesodden[rediger]

 • Tangen (her bor de med $$$)
 • Nepal
 • Bjørnemyr (gammlehjem)
 • Fjellstrand (midt mellom oslo og ski
 • Hellvik (badested, feete hus)
 • Svestad (svehvaforno?
 • Fagerstrand tsk tsk.. gjesp
 • Torvet torv. torv.
 • Granholt kort kort vei til båten, tipper 5 min.
 • Flaskebekk indrefileet, egen stand og sol, lengre til båten.
 • Nesoddtangen (smør på fleskefett)
 • Tangen Torg, (nytt sentrum med nye fete boliger)
 • Jaer ligger langt ute i gokk, med den minste skolen!

Historie[rediger]

De første innbyggerne på Nesodden var svensker. Svenskene var på vei opp Oslofjorden i 1940 for å okkupere Norge før Tyskland. Men fordi svenskene hadde tatt meg seg feil kart (kart over indre Mongolia) havnet de på Nesodden. Selv syntes svenskene at det var merkelig at det var så få folk i Norges hovedstad, men de visste at det var få mennesker i Norge så de bestemte seg for å lete etter nordmennene. Ettersom som Nesodden på den tiden besto av enda mer skog, tro det eller ei, skjønte svenskene at det var et ideelt hjemmested for gutta på skauen. Ettersom det ble en lang okkupasjon/ leteasksjon begynte svenskene å bygge hus. Våren 2006 var en milepæl for Nesodden da første svenske( person bosatt på Nesodden) innså at Oslo lå på andre siden av fjorden.

Menneskene på Nesodden[rediger]

Her bor det kunstnere og snobbete folk, lenger inn på fagerstrand bor det mye bønner. Folket bosatt på Nesodden er i hovedsak kjent for sine lange neser, sin vindskjeve holdning, en nærmest fantastisk tilbedelse av ytre venstrefløy politisk, lilla flagrende gevanter og stygge mokasiner. Når en nesodding har forvillet seg inn til storbyen (Les: Oslo) er det lett å kjenne ham eller henne igjen grunnet karakteristisk lukt av billig lavendel og en visuell utstråling av batikkinspirerte moteklær. Nesoddingene liker å anse sin halvøy for å være Norges svar på New York, men sannheten er nok noe nærmere stillhetens hav på månen, langt unna og høy grad av fjernhet.

Jevnt over er innbyggerne snille og godlynte, men i overkant naive og selsomme. Det finnes naturligvis ingen milliardærer på Nesodden, kun ramsalte gjeldsofre og gale internettpokerspillere. Mange kunstnere og stor andel ledere som arbeider på lysaker og pendler til luksusvillaen sin på tangen med hurtigbåten fra lysaker. Cordbukser,kaki og seilersko er jevnt over poppulært, blandet med tidligere nevnt batikk. Det er en todeling her. Snobben med båtluen som presser på og vil ha sjøutsikt, og kunstnere og venstreradikale som vil male og kose natur. Kunstnerne blir kjøpt ut og flyttet lenger innover øya, pga kapitalismen.. så om 10 år er de på fagerstrand, da viseadm skal ha 400kvm på flaskebekk for seg selv. bort med trærne og fram med svøøøøøøøøømmebasenget. lignene grynerløkka. der var det bare kunst før, nu er det kaaaaapitalen og hipsters som gjelder... de gammle løkkaboerne har flyttet til nesodden, (faktisk sant, 30% nyboere er fra grynerløkka) sjekk aftenposten på google,.

Nesoddingene har lavest per capita inntjening i den vestlige verden. Nesodden er meget kjent i Nigeria grunnet den høye gjennomslagskraft Nigeriabrev (96%) har fått der ute på øen. (domsnille kunstnere. Her ute kan man også få båtplass!

Som en kuriositet har Nesodden et meget velutviklet doggingmiljø. Rundt skogen ved Bergerbanen samles glade innbyggere hver tirsdag og torsdag kl 2000 for å ta del i en lokal tradisjonsrik hyggestund der alt er og skal være lov. Etter at seansen er over er det normalt vafler, solbærtoddy og utlodding av fruktkurv i klubbhuset like ved der resultatene fra dagens evenement leses opp i plenum til allmenn forlystelse. Pokal til vinneren ved sesongslutt hører også med.

For litt mer normale mennesker, kan kanotur i kanoklubben eller ridning på hest, eventuelt være mer interessant, rybak er hefra og verdensmesteren i bondesjakk

Svensker på Nesodden[rediger]

Det finns också Svenskar på Nesodden. Hjältarnas folk är faktiskt väldigt väl representerade och de exemplar man kan hitta på Nesodden anses vanligtvis som de mest välimplementerade exporterade Svenskarna man kan hitta västvärden. På nesodden finner vi også storslagne fotballspillere, noen av dem er eskild og arild,as GÅR SOM REGEL UNDER NAVNET RONALDINHO FRA NESODDEN!

Kuriosa[rediger]

Nesodden vil i løpet av høsten 2007 få Norges første pokerlaboratorium.